Boyzone – Words (1996)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Boyzone – Words (1996)

Boyzone – Words

Boyzone words original
Ierse boyband Boyzone pakte met deze single volledig zijn momentum. Populairste jongensgroep Take That was net uit elkaar, Boyzone vulde die positie nu in. Met deze eerste single van 2e album ‘A Different Beatscoorden de boys hun allereerste #1-hit in de UK. Maar van wie is het de oorspronkelijke uitvoering van Words?

Origineel: Georgie Fame – Words (1967). Een klein beetje duliscutabel, want was dit een officiële release? Feit is wel dat de broers Barry, Maurice en Robin Gibb (Bee Gees) het nummer schreven. Ze hadden daar aanvankelijk Cliff Richard voor in gedachten, maar bij hem paste dit niet in de agenda. Zodoende leende ze het uit aan de filmmakers van “The Mini-Mob”, waarin Georgie Fame het nummer al in 1967 vertolkte. Bee Gees namen het zelf ook op en brachten het uit in 1968. Op beide versies zijn de orchestrale bijdrages van Bill Shephard.

Original words

Robin Gibb verklaarde over het nummer: “Words weerspiegelt een stemming. Het is geschreven na een ruzie. Barry had ruzie gehad met iemand, ik had ruzie met iemand, en was toevallig in dezelfde stemming. [De argumenten gingen] over helemaal niets. Het waren maar woorden. Daar gaat het nummer over; woorden kunnen je blij maken of woorden kunnen je verdrietig maken.” Hoe dan ook, Bee Gees scoorde er één van hun grootste hits mee in de beginfase van hun carrière. In ons land kwam het tot #1, hetgeen ook gebeurde in Canada, (West-)Duitsland en Zwitserland.

Elvis

Het waren niet de minsten die in de jaren erop coverversies opnamen. Naast Sandie Shaw (1968), Labi Siffre (1972), Roy Orbison (1973) en Rita Coolidge (1977) nam ook Elvis Presley ‘Words’ op. Hij deed dit in 1969 met Elvis Presley The Sweet Inspirations and The Imperials Quartet. Toch duurde het na de grote Bee Gees-hit nog 28 jaar voordat het opnieuw in de hitlijsten zou belanden. Boyzone bereikte in de UK de bovenste positie, in België #3, in ons land slechts plek 18.

Verwar deze song niet met gelijknamigen van onder meer The Christians, F.R. David of Alesso ft. Zara Larsson.

Top 40-notering

Geef een reactie