Burna Boy – Last last (2022)

Geplaatst door

Burna Boy – Last last

De uit Nigeria afkomstige Damini Ebunoluwa Ogulu brengt in de zomer van 2013 zijn debuutalbum, L.I.F.E, uit. Maar internationaal doorbreken doet hij in 2019, als hij een BET Award wint en samenwerkt met o.a. Beyoncé (Ja Ara E). Last last (sample) kan weleens een volgende stap voorwaarts zijn, de gitaarsample, aangevuld met wat vocale samples komen bekend voor..

Origineel:  Toni Braxton’s – He Wasn’t Man Enough (2000). Een uptempo ballad van de zangeres ten opzichte van eerdere hits van haar als ‘Breathe Again’ en ‘Un-break my Heart’. Het nummer werd een wereldwijd succes met o.a. een #2-notering in de VS en #4 in ons land. Ze won hier ook een Grammy voor Best R&B Vocal Performance – Female mee in 2001. Een vergelijking met TLC’s ‘No Scrubs’ werd gemaakt, maar maakt Braxton’s warme stemgeluid toch wel het duidelijke verschil. De laatste jaren wisselt ze haar werk als zangeres af met dat van producent van TV-programma’s.

Sample Last last
Braxton won met dit nummer een Grammy voor Best R&B Vocal Performance – Female

In 2020 werkt hij mee aan Sam Smiths nummer My Oasis. Hij weet in dat jaar ook de Grammy voor Best Global Music-album te winnen. Zijn nummer Destiny werd opgenomen in de afspeellijst bij de inauguratie van Joe Biden. Hij levert in 2021 zijn bijdrage aan het nummer Loved By You van Justin Bieber. Zijn zesde studioalbum genaamd ‘Love, Damini’ lanceert hij halverwege 2022, waarvan ‘Kilometre de eerste single was. De opvolger van deze lijkt voor Burna Boy succesvoller, Last last, but not least.

Sample van Toni Braxton

Burna Boy geeft aan dat hij voor Last Last deze track gebruikte, omdat het één is uit zijn jeugd. Hij legde zijn verzoek dat al langer bestond neer bij producer Chopstix, die de sample moest inpassen bij zijn beats. Dat Braxton nu 60% van de opbrengsten van zijn nummer opstrijkt vind Burna Boy totaal geen probleem. Sterker nog, hij hoopt dat hij onder de aandacht komt bij Braxton en dat ze eens naar een optreden komt. “But I’m not complaining, man. Hopefully, she pops out at one of the shows”.

Top 40-notering

Geef een reactie