Buster Poindexter – Hot hot hot (1987)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Buster Poindexter – Hot hot hot (1987)

Zomerklassieker Buster Poindexter was cover

Hot hot hot
Buster Poindexter was het pseudoniem van zanger (en acteur) David Johansen, één van de oprichters van cultband New_York_Dolls. Samen met groepen als the Stooges en Dr. Feelgood in de periode ’70-’75 toch wel invloedrijk voor de latere punkmuziek

(o) Arrow – Hot hot hot (1982). Niet verwarren met the Arrows, de groep van I love rock n roll. Deze Arrow was Alphonsus Cassell, afkomstig van Monserrat (Caraïbisch eiland), waar hij opgroeide met Calypso en Soca. Gaandeweg de carrière werden er (zo vanaf half jaren 70) steeds modernere elementen toegevoegd, wat hem echter ook kritiek opleverde. In 1982 schreef Arrow het nummer samen met zijn broer Justin dat geen grote hitnotering opleverde (#59 in UK). Toch zette de zanger met dit nummer het genre Calypso op de kaart. Sterker nog, het nummer in in 1986 een anthem van het WK Voetbal in Mexico.

Kortom, het was geen onbekend nummer toen de voormalig zanger van New York Dolls zijn versie opnam. Toch duurde het hier tot 1989 voordat het hier een zomerhit werd (#8 in de Top 40)

Nog even over de zanger, die ook acteur was. Hij speelde in 1988 nog in de film “Scrooged”, met Bill Murray. De destijds zeer popuaire Murray speelde op zijn beurt weer in de clip van Poindexter (excuus, de gehele video is niet beschikbaar via de legale kanalen, vandaar een fragment):

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven