Calvin Harris & Ellie Goulding – Miracle (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Calvin Harris & Ellie Goulding – Miracle (2023)
Calvin Harris & Ellie Goulding – Miracle
De Schotse DJ en de Britse zangeres werkten al eerder samen op ‘I Need Your Loveen Outside‘. Beiden maakten al ver voor de release vooraankondigingen via social media. Zo liet Goulding al een accapella-stuk -opgenomen in een kerk- horen via TikTok. Volgens Harris is zij de enige met de juiste stem bij deze track, die een sample bevat, maar welke?

The Jimmy McGriff Organ Blues Band – The Worm (1968). Dit nummer van het gelijknamige album liet goed horen hoe funky jazz kon klinken en was destijds goed in trek. Denk nu niet dat dit tot de toppen van de hitlijsten reikte, maar #165 in de Mainstream hitlijst was voor een jazzformatie niet onaardig, ook in 1968. De drumbreak die bij 2:42min op Harris en Goulding’s Miracle het outro inluidt lijkt toch van dit nummer te komen. Het bijzondere was dat Sonny Lester die nummer schreef én produceerde, maar McGriff was orkestleider en kreeg het op zijn naam. Nu was hij de orgelspeler van de groep, maar het de saxofonisten, die de show hier stelen. En dan ook drummer Mel Lewis, een jazzdrummer met een geweldige staat van dienst, die zijn stempel drukt.

sample harris goulding Miracle

Harris en Goulding hebben met Miracle een track uitgebracht, die echt het 90’s gevoel oproept. Er gingen al snel stemmen op die het vergeleken met Children van Robert Miles. De pianostijl van Calvin Harris komt aardig in de buurt, maar heeft Miracle ook wel wat weg van de trancesound van de 2e helft van de 90’s, denk aan artiesten als Sash! en Cascada. Dit was precies de periode dat Harris zelf met muziek aan de gang ging zo rond zijn 14e. Toen knipte en plakte hij vooral in bestaande tracks, nu vond hij het tijd voor een nieuwe track met deze 90’s sound. De track is ondanks meerdere referenties en kleine drumsample een volledig nieuwe en authentieke track met dito tekst:

“Are you too cynical/To believe in a miracle/Let you slip through my hands/But could you take a chance on me.”

Ellie en Calvin

De Schotse DJ zegt het volgende over de track: “The only thing that I think makes it not sound like it’s from 1996 is the kick drum, because the kick drum’s pretty banging.” En laat dat net de drums zijn die Mel Lewis ooit heeft ingedrumd voor The Worm van Jimmy McGriff. Al moet gezegd dat er wel wat gespeeld is met de drumloop. Harris zal Miracle voorlopig niet op een album plaatsen, die kans is groter bij Goulding. Zij zal in april namelijk nieuwe album ‘Higher Than Heaven’ lanceren.

Top 40-notering

Luister naar de drums vanaf 2:42min, hier begint het outro
Drumbeat waar het om gaat begint bij 0:04min

Geef een reactie