Candyman – Knockin’ boots (1990)

Geplaatst door
Candyman – Knockin’ boots

Knockin boots

Knockin’ Boots is de eerste en grootste hit van rapper Candyman. Het nummer behaalde in 1991 de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40

(o) Wright, Betty – Tonight is the night (1978), zie ook ‘I wanna sex you up’ van Color me Badd. De Amerikaanse zangeres brak al op haar 17e door met hit ‘Clean up woman’. Daarvoor was ze al ontdekker van lokale talenten Gwen en George McCrae, de laatste is bekend van discoclassic ‘Rock your baby’ (1974). Wright werkt in de loop van de tijd samen met uiteenlopende artiesten als Alice Cooper, Gloria Estefan en The Roots.

(o) Rose Royce – Ooh boy (1977). Deze Amerikaanse soulgroep had grotere hits met o.a. ‘Carwash’ en ‘Wishing on a star’. Toch is dit nummer meerdere malen gecoverd, maar nog vaker gesampeld. Niet alleen Candyman, maar ook Duitse formatie Real McCoy (‘Ooh boy’) en Shaggy met Janet Jackson (‘Luv me luv me) maakten gebruik van het nummer. 2 Jaar later herhaalde Shaggy dat kunstje met zangeres Samantha Cole.

Na ‘Knockin’ boots’ is het snel gedaan met het succes voor rapper Candell Manson, ofwel Candyman. Meerdere pogingen om een comeback te forceren falen jammerlijk voor hem.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *