Capella – U got 2 let the music (1993)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Capella – U got 2 let the music (1993)

Capella – U got 2 let the music

Capella U got 2 let the music sample
Deze Italiaanse (Euro-)dance formatie is de creatieve uitlaat van Gianfranco Bortolotti. Capella heeft vele bezettingswisselingen ondergaan, maar was in de periode met rapper Rodney Bishop en zangeres Kelly Overett meest succesvol. Dit was in de periode ’93-’95, waarin ook ‘U got 2 let the music’ uitkomt

(o) Alphaville – Sounds like a melody (1984). Deze Duitse groep staat vooral bekend dankzij 2 andere hits uit dezelfde jaar, ‘Big in Japan’ en ‘Forever young’. Terwijl ‘Sounds like a melody’ niet een minder grote hit was dan de andere nummers. In ons land kwam het in tegenstelling tot Forever young (zie ook Young forever) wel in de top 10. In Spanje, Zweden en Brazilië werd zelfs de hoogste positie behaald. Frappant is dat de groep rond zanger Marian Gold (echte naam: Hartwig Schierbaum) aanvankelijk “Forever Young” heette.

Dit veranderde in ’82/’83 nadat SF-film “Alphaville” uit 1965 werd bekeken. Na deze hits van debuutalbum ‘Forever young’ was het in NL wel gedaan was met de hits. In vele andere landen was ‘Dance with me’ (1985) een grote hit. Hoewel de schijnwerpers daarna wel langzaam van de groep wegdraaiden, bleef Alphaville dapper bestaan al die jaren. Anno 2019 is zanger Gold het enig overgebleven lid van het begin.

Voor Capella was ‘U got 2 let the music’ hun grootste internationale hit met een #2-notering in de UK. Hier kwam het tot plek 13 en deed ‘Move on baby’ (1995) het beduidend beter met 2 weken op nummer 1.

Top 40-notering

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits