Cardi B ft Megan Thee Stallion – WAP (2020)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Cardi B ft Megan Thee Stallion – WAP (2020)

Cardi B ft Megan Thee Stallion – WAP

Nu Nicki Minaj de muziekwereld vaarwel lijkt te gaan zeggen, nemen deze dames het heerschappij over binnen de vrouwelijke rapscène. Dit is voor Cardi B haar zoveelste samenwerking (zie hier), 2 jaar na haar doorbraak met Bruno Mars (met ‘Finesse’)

Origineel: Frank Ski – Whores in this house (1993). Uit Baltimore afkomstige club-DJ die met deze track vooral in clubs werd gedraaid. Deze houseproducer werd later vooral bekend als radiopersonality en journalist. Als producer werkte Ski ook samen met Miss Toni, een clubtracks vocalist, die als homoseksueel optrad op hiphopfeestjes. Niet altijd een gelukkig combinatie, toch trachtten de twee het taboe te doorbreken. De vocale sample uit deze clubtracks is op ‘WAP’ zo’n beetje de gehele track door te horen.

WAP Original, Whores in this house

Cardi B heeft met Megan een goede partij gevonden als het aankomt op handige teksten. Deze laten op ‘WAP zeer weinig te raden over, iets wat je aan deze dames wel kan overlaten. Voorbeelden Lil Kim en Foxy Brown hadden op een track als deze zeker niet misstaan. Om maar een idee te geven:

Bring a bucket and a mop for this wet-ass pussy
Give me everything you got for this wet-ass pussy

De insteek is dan weer vooral, waar mannen hun seksuele ding kwijt moeten in hun tekst, vrouwen dit beter kunnen. Dat hier een extravagante clip bij hoort, zal ook niemand verbazen, zie onder. (Daaronder kun je de Original horen).

https://m.youtube.com/watch?v=-IHUl8CwCvI

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits