Charli XCX ft. Rina Sawayama – Beg for you (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Charli XCX ft. Rina Sawayama – Beg for you (2022)

Charli XCX ft. Rina Sawayama – Beg for you

De samenwerking tussen de Britse Charlotte Aitchison, ofwel Charli XCX en Japanse zangeres Sawayama, die in Londen woont. In mei werden al snippets op TikTok gezet, 3/4 jaar later is er dan de release van Beg for you. Het nummer heeft een typisch Britse garage-beat gekregen, maar popelementen zijn zeker aanwezig. Het voor de dansvloer bedoelde nummer is gebaseerd op een 15 jaar oude dancepop tune..

Origineel: September – Cry for you (2006). Charli XCX en Sawayama hebben voor ‘Beg for you’ heel duidelijk de zanglijn van dit nummer afgeluisterd. September was het pseudoniem van Zweedse zangeres Petra Marklund, die haar eerste plaat uitbracht in 1999 onder eigen naam. Dat werd een flop, 4 jaar later had ze als September wel succes. Single La La La (Never Give It Up) was een hit in zowel Zweden als Roemenië. ‘Satellites’ (2005) deed het nog beter met #1-notities in zowel Spanje als Polen, hier deed September nog niets. Dat gebeurde een jaar later pas met ‘Cry for you’, dat hier #10 bereikte, ook in UK was nu succes. Opvolger ‘Can’t get over’ deed buiten Zweden en Spanje weinig en verdween Marklund weer in de anonimiteit. Tegenwoordig is ze weer actief als Petra Marklund en nam na een paar jaar moederschap in 2021 een plaat op.

Sample uit een wat onbekendere Milk Inc track

Beg for you sample cry

Origineel: Milk Inc. – Don’t cry (2000). Of het produktieteam rond Beg for you bewust heeft gekozen voor een sample uit een track met “Cry” in de titel is niet duidelijk. Wel dat men het ritme en keyboardklanken uit de track van deze Belgische dancepopformatie heeft gehaald. Milk Inc. kennen we vooral van ‘Walk on Water (2000), waarop Ann Vervoort de zang voor haar rekening neemt. Vlak na deze hit verkaste Ann naar Ibiza en nam Linda Mertens de microfoon van haar over. Met Mertens volgden nog hits als ‘Land of the Living’ en ‘Livin’ a Lie’, waarna in ons land de aandacht langzaam wegvloeide. In Vlaanderen bleef Milk Inc met Mertens en producer Regi Penxten als vaste gezichten, tot 2014 onverminderd populair. Don’t Cry werd nooit als single verkocht, maar verscheen wel als promotiesingle. Er zijn dus ook geen noteringen in de hitlijsten voor dit nummer.

Luister hieronder naar Beg for you en de twee originals, goed om te vergelijken.

Beg for you sample

Top 40-notering

Sample uit Milk Inc kun je horen vanaf seconde 1
Dat de zanglijn uit Beg for you uit deze track komt, zal duidelijk zijn
Sample begint meteen bij het begin

Geef een reactie