Charly Lownoise & Mental Theo – Live at London (1994)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Charly Lownoise & Mental Theo – Live at London (1994)

Charly Lownoise & Mental Theo – Live at London

Dixit spel
De eerste single van dit dance-duo, bestaande uit Theo Nabuurs en Ramon Roelofs.
De twee ontmoetten elkaar tijdens een Mallorca-reünie, waar beiden afzonderlijk van elkaar draaiden zo rond ’92/’93

(o) Nazareth – Cocaine (Live) (1981). Van Nazareth album ‘It’s Naz’, door velen gemisinterpreteerd als ‘S Naz’, omdat dit op de voorkant stond. Op de achterzijde van de cover zijn ook de ontbrekende letters te zien. De sample die op ‘Live at Londen’ in het intro is gebruikt, stamt van deze live-opname. Nazareth nam het ‘Cocaine’ echter al een jaar eerder op in de studio, voor hun album ‘The Fool Circle’.

Nu moet wel uiteraard worden vermeld dat de oorspronkelijke versie van ‘Cocaine’ (1976) op naam staat van singer/songwriter JJ Cale. Deze in 2013 overleden Amerikaan gold als voorbeeld voor grote artiesten als Mark Knopfler, Tom Petty, John Mayer en Eric Clapton. De laatstgenoemde coverde naast ‘After Midnight’ ook nog Cocaine van Cale in 1977. Beide versies vinden hun weg naar de radiostations de daarop volgende jaren. Clapton beschreef het nummer later als een slimme anti-drugssong, waarop niet op een belerende manier met de vinger wordt gewezen. JJ Cale moet trouwens niet verward worden met John Cale, die deel uitmaakte van The Velvet Underground.

Van JJ Cale naar happy hardcore, er zijn connecties die meer van de hand liggen. Charly Lownoise & Mental Theo debuteerden dus met Live at London halverwege 1994, maar kwamen niet verder dan de Tipparade. Was Nederland nog niet klaar voor happy hardcore? Nu moet wel worden vermeld dat het intro uit Cocaine wordt vergezeld van een drum ’n bass-drum. Iets wat later niet terugkeert in de hsppy hardcore. Maar deze Britse stijl past dan wel weer bij de titel.

Een half jaar na ‘Live at Londen’ breekt het duo alsnog helemaal door met Wonderful Days

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits