Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful days (1994)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful days (1994)
Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderfulldays

Wonderful days

Na 1e single ‘Live at London’ was ‘Wonderful days’ de grote doorbraak voor DJ-duo Ramon Roelofs en Theo Nabuurs, die hiermee een 2e plek veroveren. Naast wat happy hardcore hits, was het reportoire van de 2 beduidend harder van karakter.

(o) Tony Ronald – Help (Get me some help) (1971). Hij zong dit tijdens het Festival del Atlantico op Tenerife als ‘Help (Ajúdame). Het nummer werd in meerdere talen opgenomen en werd zo ook in meerdere Europese landen een hit. Het grootste deel van zijn leven woonde Ronald in Spanje, waar hij in 2013 ook na zijn overlijden werd begraven.

Lownoise en Theo gebruikten de Engelstalige versie, die hier gelijk aansloeg. Toch was er duidelijk niet om toestemming gevraagd door de rechthebbende van het nummer. ‘Wonderfull days’ stond echter op het punt om ook in Duitsland uitgebracht te worden, waar die toestemming wel wettelijk vereist was eind ’94.

Er werd een knoop doorgehakt, het nummer werd uit de handel gehaald en opnieuw opgenomen. Nu moest dat echter snel gebeuren. Het was zanger Albert West, die ze met de toetsenist van Loïs Lane uit de brand hielp. Laatstgenoemde was in het bezit van een Hammond-orgel.

Uiteindelijk zijn Charly Lownoise en Mental Theo er wel uitgekomen met Tony, die er uiteindelijk de meeste centen (miljoenen, volgens Mental Theo) aan over heeft gehouden. Niet gek voor een relatief onbekende zanger.

Top 40-notering

Origineel:

Originals - De Oorsprong van de Hits