Cher – The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss) (1990)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Cher – The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss) (1990)

Cher – The Shoop shoop song

Haar oeuvre bestrijkt inmiddels 6 decennia, maar zangeres Cher (73!) toert anno 2019 nog steeds de wereld rond. Voor de soundtrack voor film “Mermaids” nam ze 2 singles op, het anonieme ‘Baby, I’m yours’ en deze succesvolle track

(o) Merry Clayton – The Shoop Shoop Song (It’s in His Kiss) (1963). Het nummer werd geschreven door Rudy Clark (schreef o.a. ook Got my mind set on you) met meidengroep Shirelles in gedachten. Die sloegen het af op een moment dat ze eerder een hit hadden met ‘Will you love me tomorrow’ (1961). Clayton nam dus de oorspronkelijke versie op van The Shoop shoop song’, maar oogste hier geen succes mee. Dat was bij zangeres Betty Everett wel anders (haar versie klonk meer als een girlgroup versie), met #6 in Amerika. De sound werd mede bepaald achtergrond- zangeressen, welke in dienst waren bij label Vee-Jay Records. Goed nieuws dus ook voor de autheur van het nummer , die had immers eerst een girlgroupversie in gedachten.

Linda Lewis Linda Ronstadt en Cher

De eerstvolgende noemenswaardige versie komt uit 1975, als disco al de popmuziek heeft geïnvecteerd. De Britse Linda Lewis krijgt bij haar versie vocale hulp van Luther Vandross en Deniece Williams, niet de minsten dus. De single wordt uitgebracht als ‘It’s in his kiss’ en scoorde vooral goed in de UK en Italië. Toevallig of niet, Lewis scoorde ook met haar versie van het hierboven genoemde ‘Baby, I’m yours’.

Een groot artieste die ‘The Shoop shoop song’ meerdere malen vertolkte was Linda Ronstadt. Zo zong ze het in 1980 nog tijdens een gastoptreden tijdens The Muppet Show. Ze zou het toch in de studio gaan opnemen met producer Peter Asher, maar dat ging dus niet door. Dezelfde Asher was in 1990 de persoon die wel The Shoop shoop song opnam met zangeres/actrice Cher.

Het was de leading single van de Mermaids-soundtrack, horende bij de film waarin Cher zelf de hoofdrol vertolkte. De single doet het matig in de VS (#33), in Europa wordt echter bijna overal de top 10 bereikt. In de UK hoort het met 5 weken op nummer 1 bij de grootste ’90’s hits gezongen door een solozangeres. Het was voor Cher ook haar eerste solo nummer 1 hit (als helft van duo Sonny & Cher bereikte ze dat al in 1965 met ‘I got you babe’), reden genoeg om het ook (in Europa) op haar soloalbum ‘Love hurts’ te plaatsen.

Top 40-notering

Hieronder de belangrijkste vier versies in chronologische volgorde:

https://m.youtube.com/watch?v=4L7WTpxcPfQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits