Conny Vandenbos – Een roosje, m’n roosje (1974)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Conny Vandenbos – Een roosje, m’n roosje (1974)

Conny Vandenbos – Een roosje, m’n roosje

De alsJacoba Adriana Hollestelle geboren zangeres bereikte hiermee voor het eerst in ruim 8 jaar de top 40. In 1966 scoorde ze al een top 10-hit met ‘Ik ben gelukkig zonder jou. Met ‘Een roosje, m’n roosje’ scoorde Conny haar grootste hit

(o) Jud Strunk – A Daisy a day (1972). Justin Roderick Strunk was een rasentertainer, die het als komiek prima deed en zijn opwachting maakte in Johnny Carson’s latenightshow. Als muzikant zocht hij het meer in het country/popgenre en stond meestal met banjo achter de microfoon. ‘A Daisy a day’ was Strunk’s grootste hit, maar was serieus van aard, in tegenstelling tot zijn andere werk. Het nummer verhaalt de relatie tussen een jongen en een meisje die uiteindelijk samen oud worden. Voor elke dag van hun leven geeft hij haar een madeliefje als teken van hun liefde. In het laatste couplet is ze gestorven, maar haar weduwnaar-echtgenoot blijft haar graf dagelijks bezoeken.

Triest genoeg sterft Strunk zelf in 1981 al op 45-jarige leeftijd op een opmerkelijke wijze. Als privé-piloot vloog hij met een jeugdvriend vanaf een vliegveld in Maine. Vlak na het opstijgen krijgt de zanger een hartaanval en stort neer met het toestel van zo’n 100 meter hoogte.

‘Een roosje, m’n roosje’ was het begin van een succesvolle periode van Vandenbos. Meerdere hits zouden volgen in de periode ’75 tot ’80, waaronder ‘Sjakie van de hoek’ en ‘Ome Arie’. Dat waren niet toevalligerwijs ook covers van dezelfde Jud Strunk, Conny was simpelweg groot fan. Na haar actieve zangperiode ging ze in de jaren ’90 vooral aan de slag als radio presentatrice. In 2000 werd er een tegel van haar geplaatst in de Rotterdamse Walk of Fame. Twee jaar later overlijdt Conny Vandenbos op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Geef een reactie