Coolio ft 40 Thevz- C U when U get there (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Coolio ft 40 Thevz- C U when U get there (1997)

Coolio – C U when U get there

Coolio C U when U get there
Coolio, die in 2022 op 59-jarige leeftijd overleed was meer dan die rapper van die ene grote hit! Net als zijn grootste, Gangstas Paradise, verscheen deze op een soundtrack bij een film, ditmaal Nothing to Lose. De 1e single van 3e album ‘My Soul’ combineerde hiphop en soul met een aanstekelijk koortje. Maar de track, die in ons land tot #9 kwam bevat ook een klassiek element..

I’LL SEE YOU WHEN YOU GET THERE
IF YOU EVER GET THERE
SEE YOU WHEN YOU GET THERE

Origineel: Johann Pachelbel – Pachelbel’s Canon (Canon in D) (ergens tussen 1680 en1706). Kortom, hier is geen sample mogelijk geweest, Coolio gebruikte voor C U when U get there de melodie. Het barokstuk was bestemd voor het spelen met 3 violen en begeleiding van cello of orgel. Het was met name arrangeur Jean-François Paillard die het opnam in 1968 en het stuk opnieuw in de belangstelling bracht. Daarvoor was het vooral een obscuur werk, nu kreeg het een wat tragere versie zonder de obbligato begeleiding.

pachelbel coolio

Poproducer Pete Waterman (Stock Aiken & Waterman) verklaarde ooit dat Kylie Minogues ‘I Should be so Lucky’ ook is afgeleid van Canon in D. Ook Rain and Tears van Aphrodite’s Child zou er wat van weg hebben, net als Memories van Maroon 5. Maar het is het enige werk van Pachelbel dat de anonimiteit is ontstegen, hetgeen makers van sketchprogramma John Finnemore’s Souvenir Programme snapten. In dit BBC-programma (seizoen 2017) speelde Finnemore een gefrustreerde Pachelbel, die baalt dat hij een One Hit Wonder is. De vraag is wat hij zou vinden van het feit dat het ook een gewild stuk was op bruiloften, begrafenissen.

Aanmoediging om te slagen

Coolio beschrijft in C U When I get there de moeilijke omstandigheden waarmee sommige mensen in zijn buurt worden geconfronteerd en de verleiding om op te geven of in destructieve gewoonten te vervallen. Hij moedigt zijn luisteraars aan om boven hun omstandigheden uit te stijgen, gefocust te blijven en aan hun doelen te werken. Hij erkent dat de weg naar succes een uitdaging kan zijn. Maar benadrukt ook het belang van het ontwikkelen van een sterk zelfgevoel en het zich omringen met ondersteunende mensen. Uiteindelijk laat hij de deur open voor een mogelijke hereniging, want hij gelooft dat iedereen zijn leven kan veranderen. Succesvol is mogelijk als ze toegewijd en vastbesloten blijven om te slagen.

Top 40-notering

Geef een reactie