Ben Cramer – De Clown (1971)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Ben Cramer – De Clown (1971)
Ben Cramer – De Clown

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Amsterdamse zanger die voor is eeuwig verbonden met De Clown, het door Pierre Kartner geschreven nummer. Cramer brak in ’67 door met single ‘Zai zai zai’, na 1980 blijft hitsucces uit en start Kramer (zijn eigenlijke achternaam!) een verdienstelijke musicalcarrière

Origineel: Pascal Danel – Allez, viens on danse (1966). Geschreven door Fransman Georges Chatelain. Waarschijnlijk hadden schrijver van ‘De Clown’ Vader Abraham en Cramer een hoge pet op van Danel. Van dezelfde zanger komt namelijk ‘Ton âme’, dat zowel Vader als Cramer in ’73 opnamen als ‘Dan is er hoop’.

Toch is Georges Chatelain geen kleine jongen, getuige zijn staat van dienst. De Fransman werkt door de jaren heen als producer, componist, zanger en acteur. Hij werkt begin jaren ’70 nog even samen met Paul Simon, die hem nog wat gitaarles geeft tussen opnames door. In 2009 ontmoeten hij en Ben elkaar in Amsterdam eindelijk:Pas in het tijdperk van après ski halverwege jaren ’90 krijgt ‘De Clown’ meer eeuwigheidswaarde. Zanger Dario zingt zijn versie de tipparade in: “Hij was maar een clown, in ’t wit en in ’t rood. Hij was maar een clown, maar nu is hij dood.” Een treurige tekst in een feestelijke ambiance. Hierna volgen nog vele versies, zoals die van Ronnie, DJ Ötzi en Frans Bauer, samen met Clown Bassie.

Ten slotte heeft in 2017 de beangstigende hype rond horrorclowns Ben Cramer geïnspireerd zijn hit De Clown uit 1971 in een nieuw jasje te steken. Het leverde hem veel lof op.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven