Cyril – Stumblin in (2024) Discover the original!

Geplaatst door
Wybloemisten.nl - Algemene banners
Cyril Riley moest letterlijk en figuurlijk van ver komen. Zo groeide hij op in Australië, op het platteland van New South Wales. Hij moest wel naar de stad verhuizen om iets met z’n DJ-skills te kunnen doen. Vele tegenslagen verder verscheen Stumblin in op Tiktok, waarna de voetballers van Bayern München ermee aan de haal gingen. Een hit in Duitsland was het gevolg en nu hier?

Origineel: Suzi Quatro & Chris Norman – Stumblin’ in (1978). Quatro was vooral in de jaren ’70 een fenomeen, nadat ze op sleeptouw werd genomen door Mickie Most. Dit oud-bandlid van Animals en later glamrockproducer koppelde haar aan Mike Chapman, die ook voor the Sweet en Mud schreef. Met nummers als ‘Can the can’ en ‘Devil gate drive’ had ze succes in Europa en Australië. Gek genoeg wilde de Amerikaanse in eigen land niet echt doorbreken. Haar enige echte hit daar was ‘Stumblin’ in’, dat daar tot #4 kwam, hier tor #3.

Ze nam het nummer op met Chris Norman van Smokie, vooral bekend van ‘Living next door to Alice‘. Dat idee kwam van eerdergenoemde Chapman die het schreef met Nicky Chinn. Het was de meest succesvolle periode voor Quatro, die ook succes had met ‘If you can’t give me love’.

Ontdekt dankzij Jeffrey Dahmer?

Maar hoe heeft een artiest van nu zoals Cyril Riley (geb 1997) dat nummer nu ontdekt? Quatro was populair in Australië, waar ze begin jaren ’80 nog succes had, toen dat elders tanende was. Maar dan zal het uit de platenkast van zijn ouders zijn gekomen. Of heeft Cyril het nummer ontdekt tijdens het kijken van ‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story‘. In aflevering 3 kun je namelijk Stumblin in horen. Maar als je naar andere remixen luistert van Cyril, zul je naar het eerste neigen. Want zo maakte de Australiër ook remixen van John Denver, Neil Diamond en Lynn Anderson.

Geef een reactie