Daddy Yankee ft Snow – Con Calma (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Daddy Yankee ft Snow – Con Calma (2019)
Canadese reggaezanger/rapper Snow is niet zomaar gefeatured, hij heeft zijn deel opnieuw laten opnemen op Con Calma


(o) Snow – Informer (1992). Het zal zo rond 1990 zijn geweest dat de Canadees Darrin Kenneth O’Brien vastzat voor een dubbele poging tot moord. Tijdens deze detentie pende hij wat tekst op papier “‘Informer, detective man say Daddy Snow stabbed somebody down the lane.” Hij was nog geen zanger of rapper, maar had een rappe tong. Als de aanklacht wordt aangepast naar “zware mishandeling”, komt O’Brien na 7 maanden vrij.

Via zijn goede vriend DJ Marvin Prince komt Snow in contact met Mc Shan die hem op sleeptouw neemt. Optredens in dancehall kelders leveren vooral verbaasde gezichten op. Want ja, hij zag eruit als het ontbrekende lid van Color Me Badd, maar als hij eenmaal de microfoon oppakte.

‘Informer’, mede geproduceerd door MC Shan die ook nog een deel rapte, werd een wereldwijde hit. #1 In o.a. VS, Australië en Duitsland, hier plek 2.

Puerto Ricaanse reggaetonheld Daddy Yankee heeft dus Snow gevraagd om mee te doen op Con Calma, ook in de videoclip. Jammer is wel dat de stem een autotune-laag heeft gekregen. Want velen hadden de stem van Snow na 26 jaar wel weer willen horen.

Overigens kwam na Informer begin jaren ’90 nog een parodie uit van komiek Jim Carrey, ‘Imposter’ (zie onder).

Top 40-noteringhttps://youtu.be/sUmIiWLoEuo


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits