Danilo Kuiters – Wil niet dat je weg gaat (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Danilo Kuiters – Wil niet dat je weg gaat (2021)

Danilo Kuiters – Wil niet dat je weg gaat

Wil niet dat je weg gaat Danilo Kuiters

De in 1997 geboren Amsterdamse zanger was slechts 5 toen hij op schoot mocht zingen bij André Hazes (senior). Dat was eigenlijk al zijn eerste publieke optreden, maar bouwen aan een eigen carrière doet hij gestaag. Via TV-programma’s als “Bloed, Zweet & Tranenen”The Voice of Holland”(2020) wordt aan naamsbekendheid gewerkt. Bij de laatste viel vooral zijn vertolking van Zijn het je ogen op. Nu moet deze (studio)cover van Danilo hoge ogen gaan gooien..

Origineel: Clouseau – Wil niet dat je weg gaat (1990). De Belgische groep rond broers Koen en Kris Wauters alsmede Bob Savenberg kende in deze periode een bliksemstart. Na hits als ‘Anne’, ‘Louise’ en vooral ‘Daar gaat ze’ (zie hier) was dit hun 2e Top 10-hit na laatstgenoemde titel. In eigen land had dit al Clouseau’s 5e Top 10-hit kunnen zijn, maar kwam daar niet verder dan #12. Net als die hierboven al genoemde hits stamt ook Wil niet dat je weg gaat van debuutalbum ‘Hoezo?’ Dat album is nog mede geproduceerd door een andere prominente Vlaming, Raymond van het Groenewoud.

Wil niet dat je weg gaat Clouseau

Clouseau is een groep die een stuk langer mee gaat dan de meeste mensen hadden gedacht. Na het succes van eerdergenoemde hits, is ook succes met o.a. Laat me nu toch niet alleen en ‘Passie’ (1995). In eigen land blijft de band onverminderd populair en verkoopt nog bijna jaarlijks het Sportpaleis (Antwerpen) uit tijdens concertreeksen. Eigenlijk zoals Guus Meeuwis dat in het Philips-stadion in Eindhoven flikt.

Voor Danilo Kuiters is zijn versie een goed voorbeeld om te laten horen hoe hij zich heeft ontwikkeld als zanger. Danilo en zijn platenmaatschappij NRGY Music zijn ervan overtuigd dat  deze track Danilo op een hoger niveau gaat brengen binnen de Nederlandstalige muziekwereld. Luister hieronder naar Kuiters’ versie én naar het origineel van Clouseau.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven