Dario G – Sunchyme (1997)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Dario G – Sunchyme (1997)
Dario G – Sunchyme
Sunchyme
Klinkt als een enkeling, maar was toch echt een Brits producerstrio. Sunchyme was een top 10-hit, toch was hun WK-anthem ‘Carnaval de Paris’ een fractie succesvoller in 1998

(o) Dream Academy – Life in a northern town (1985). Duidelijk is te horen dat de vocalen uit Sunchyme zijn gefilterd uit deze track. De Britse groep kreeg in hun beginperiode hulp van David Gilmour (Pink Floyd), een bekende van leadzanger Nick Laird-Clowes. Eerste single ‘Live in a northern town’ werd hun grootste hit (nr 7 in de US, ons land tipparade). Hier zou ook Paul Simon zich mee hebben bemoeid.

Daarna ebt het succes weg en zoeken de leden ieder hun eigen weg. Laird-codes werkt -weinig verrassend- met Gilmour, maar werkt ook veel aan filmmuziek. Zo componeert hij ook nog voor Jean van der Velde’s “Wit Licht” (2008), waarvan de gelijknamige van Marco Borsato.

Dario G bereikt met ‘Sunchyme’ een 7e plek in de Top 40. De dancetrack bevat naast de kenmerkende vocale samples ook traditionele percussie, ook te horen op ‘Carnaval de Paris.

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven