David Bowie & Mick Jagger – Dancing in the street (1985)

oorsprong van Home » Hit en origineel » David Bowie & Mick Jagger – Dancing in the street (1985)
David Bowie & Mick Jagger – Dancing in the street

De samenwerking tussen deze 2 oude vrienden -ze zouden zelfs ooit het bed hebben gedeeld- was een groot hitsucces. In landen als Engeland, Spanje, Australië en ook ons land wordt de bovenste positie bereikt. De opbrengst van de single ging destijds naar een goed doel, het Live Aid-fonds

(o) Martha and the Vandellas – Dancing in the street (1964). Het verscheen op Motown’s sublabel “Gordy Records”. Producer van het nummer William Stevenson, Ivy Jo Hunter en Marvin Gaye schreven het nummer. De partner van Stevenson was Kim Weston en zou het nummer aanvankelijk moeten opnemen, maar zij bedankte. Martha Reeves ging wel akkoord en nam het nummer op met een kleine verwijzing naar de stad van Motown. “Don’t forget the motor city”, Detroit was natuurlijk ook de thuishaven van vele autofabrieken.

Dancing in the street werd wel gebracht als party-song, het werd echter ook gebruikt tijdens rellen die ageerden op de sociale ongelijkheid tussen blank en donker.

Al snel verschenen coverversies van grote acts als Grateful Dead en Mamas and the Papas. Maar een zeer opvallende versie komt van de hand van Van Halen. Sterker nog, de groep rond Eddie en Alex van Halen wordt op single uitgebracht in 1982 en haalt de hitlijsten in de VS en Canada.

Toch is de versie van David Bowie en Mick Jagger het meest succesvol van alle versies. Een groot succes voor deze grote artiesten  die elkaar begin jaren ’70 al erg zagen zitten.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits