David Guetta ft Bebe Rexha – I’m Good (Blue) (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » David Guetta ft Bebe Rexha – I’m Good (Blue) (2022)

David Guetta ft Bebe Rexha – I’m Good (Blue)

David guetta blue
Helemaal nieuw is de remake niet. David Guetta en Bebe Rexha namen I’m good (Blue) in 2017 al op en vervolgens belandde deze in een hoop dj-sets. Sinds een paar weken gaat de track viral op TikTok. Dat heeft er voor gezorgd dat David en Bebe opnieuw samen de studio in zijn gedoken. Deze keer komt het wel tot een officiële release..

Origineel: Eiffel 65 – Blue (Da Ba Dee) (1999). De thuisbasis van deze Italiaanse danceformatie is Turijn. De naam moet weinig achter gezocht worden, via een programma trok men een willekeurig woord. En “65” stond om onduidelijke reden op een demo vermeld. De groep zag het daglicht in 1998, dus had het vrijwel meteen een wereldhit te pakken. ‘Blue’ stond wereldwijd hoog in de charts en stond in landen als NL (5 wkn), VS en Australië op #1. Je zou kunnen discussiëren of Eiffel 65 een ééndagsvlieg zou zijn, maar ‘Move your body’ reikte ook in veel landen de hitlijsten.

Original Blue

Na 2000 was succes alleen in het thuisland nog gewaarborgd tot 2004, daarna werd het toch wel stil rond de formatie. De naam werd vanwege de rechten in 2006 nog aangepast naar Bloom 06. Toch zijn Jeffrey Jey, Maurizio Lobina and Gabry Ponte anno 2020 nog actief. De leden werkten in 2020 nog mee met Shiva-track Auto Blu, dat ook draait om de sample uit Blue.

Vanwaar de inspiratie?

David Guetta Blue
Franse Hitmachine

De vraag zou kunnen zijn of David Guetta en Rexha geïnspireerd waren door de mooie bewerking van Blue door Nea. Dit zal niet het geval zijn, omdat de twee dus blijkbaar al een opname hadden gemaakt in 2017. Het feit dat ook Ponte (oud-Eiffel 65) succes heeft en deze Blue als remake uitkomt, staat los van elkaar. De fransman zei hier het volgende over, nadat hun tune van een paar jaar eerder viral ging:

“I played for the first time at Ultra in 2017. TikTok Magic 

✨

 makes it trend for few weeks now. Should we release it?”

Guetta blijft de meest succesvolle Top 40-artiest die nog steeds geen nummer 1-hit heeft gescoord. In juli van 2018 passeerde hij Marco Borsato waarmee hij ook de meest succesvolle mannelijke artiest ooit in de Top 40 wordt.

Top 40-notering

De 2022 versie van Blue
De demo versie uit 2017
En het origineel uit 1999

Geef een reactie