David Guetta & Kim Petras – When we were Young (2023)

David Guetta & Kim Petras – When we were Young

Origineel: Supertramp – The Logical Song (1979). Hoe onschuld en verwondering bij kinderen plaats moeten maken voor zorgen en verantwoordelijkheden die bij volwassenwording horen. Op school wordt vooral gehamerd op kennis opdoen, maar te weinig op intuïtie, het bewust worden van je innerlijke zelf. Dat was hetgene wat schrijver en frontman Roger Hodgson miste toen hij, vol verwarring, school verliet op 19-jarige leeftijd. Het thema komt dus sterk overeen met een andere klassieker uit datzelfde jaar, Another Brick in the Wall’ van Pink Floyd. Maar ook met andere Supertramp-hit ‘School’ (1974), die overigens afkomstig is van andere Supertramp tekstschrijver Rick Davies.

The Logical Song was een wereldwijde hit met een aardige notering hier (#7) en wat meer succes elders. In Canada oogste de song het meeste succes en was hier zelfs hit van het jaar. En dan te bedenken dat Hodgson het bijna voor zichzelf had gehouden en niemand het buiten hem had kunnen horen. Hij had de tekst en arrangement al 6 maanden klaar voordat hij het voorstelde bij de band. Bang dat de andere bandleden het niks zouden vinden, belandde het toch op ‘Breakfast in America’ en werd een klassieker.

Logical song Guetta Petras When we were young
"When I was young
It seemed that life was so wonderful"

Eigen tekst mét verwijzing

Guetta werkte met Petras aan When we were Young en wilde bewust de melancholische sound van het origineel vasthouden. Petras verlangt namelijk naar de tijd uit haar jeugd, waarin alles beter was. In de tekst van het refrein wordt verwezen naar The Logical Song: “When we were young, it seemed that life was so wonderful, a colorful miracle”. Petras schreef op deze verwijzing na wel een eigen tekst, toch kunnen we spreken van een remake. Dat we meer gingen horen van de van oorsprong Duitse zangeres na ‘Unholy’ met Sam Smith was al wel een sterk vermoeden. Zeker als je bedenkt dat deze dame (transgender) er ongekend veel voor doet om de top te bereiken, lees hier.

Er zijn na de release van Supertramp niet veel artiesten die zich waagden aan The Logical Song. Wellicht zegt de naam Silver Pozzoli u iets, bekend van 80’s italohitje ‘Around my Dream’. Toch zijn Guetta en Petras met hun When we were Young niet de eersten die een remake uitbrachten. Duitse hitmachine Scooter kwam in 2002 met een voor hen kenmerkende versie onder de titel ‘Ramp! (Logical Song)’. Oordeel zelf of deze van Guetta en Petras 21 jaar later nog de moeite is, de gepitchte stem helpt in ieder geval niet..

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven