Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen mensen (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen mensen (2020)

Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen mensen

Cardpile
In de tijd van pandemie en crisis is het belangrijk dat men er voor elkaar is ondanks alle beperkingen. Dit nummer is de soundtrack in de strijd tegen het Corona-virus, waarbij meerdere radiostations tijdelijk samenwerken

(o) Fluitsma & van Tijn – 15 Miljoen mensen (1996). Deze nederclassic stond dat jaar 13 weken in de hitlijst en reikte tot de bovenste positie. Jochem Fluitsma en Eric van Tijn is wel het meest aansprekende productieduo dat ons land kende. Zo produceerden ze voor o.a. Mai Tai, Dolly Dots, Guus Meeuwis, Status Quo en Kinderen voor Kinderen. De twee producers vinden elkaar als van Tijn hem vraagt muziek te maken bij TV-serie De_Familie_Knots. Als ze de dames van Mai_Tai bij elkaar hebben gezocht komt hun muziekcarrière echt van de grond. Na twee anonieme singles scoren ze met ‘Am I losing you forever’ hun eerste succes.

In 1987 produceren ze bijvoorbeeld ook een nummer voor formatie Say when!, dat een “original” blijkt voor een Corona-hit. Frappant genoeg wordt hun eigen grote hit in 2020 gebruikt in de strijd tégen Corona.

15 miljoen mensen

’15 Miljoen mensen’ was aanvankelijk geschreven voor een commercial voor de Postbank, maar snel kwam het verzoek voor een single. Dat gebeurde ook en een nieuwe nederclassic was geboren. Al snel kwam er onder de naam “Vormfout” parodie ’15 Miljoen Wensen’ uit.

Snelle schreef het 1:47min durende nummer als eerbetoon voor alle mensen die helpen in de strijd tegen het coronavirus. Natuurlijk is het een 1-op-1 bewerking van 15 Miljoen mensen, de tekst is vertaald naar 2020. Hij nam het met Davina op in een radioshow en al snel kwam er -nét als bij het origineel- een groot aantal verzoeken om dit als single op te nemen, hetgeen gebeurde. 17 Miljoen mensen blijkt al rap een groot succes, want het aantal streams gaat door het dak. En net als haar origineel, bereikt ook deze de hoogste positie in de Top 40.

Top 40-notering

De clip uit 1996 heeft veel weg van een ansichtkaart van toen

Geef een reactie