Delinquent Habits – Tres delinquentes (1996)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Delinquent Habits – Tres delinquentes (1996)
Delinquent Habits – Tres delinquentes
tres delinquentes
Het gelijknamige debuutalbum van deze Latino hiphopformatie uit LA werd geproduceerd door Sen Dog (Cypress Hill). Op dit album ook grootste hit ‘Tres delinquentes’ 

(o) Herb Alpert & The Tijuana Brass – The Lonely Bull (1962). Dit nummer is opgenomen met overdubte trompetten, basgitaar, drums en mandoline. Daarnaast werd de roep (“olé”)van het publiek tijdens een stierengevecht in Mexico toegevoegd. Onderstaande video is in ’67 geschoten in het Toreo de Tijuana. Uiteraard is hier de trompetsample te horen, die gebruikt is in ‘Tres delinquentes’.

‘The Lonely bull’ is ook gecoverd door o.a. The Ventures en The Shadows. Voorts verscheen het nummer ook in film “Jerry Maguire” van Cameron Crowe. Deze verscheen in ’96, net als de track van Delinquent Habits, misschien wel de aanzet tot gebruik van de sample.

(o) Cypress Hill – 3 Lil putos (1993). Van album ‘Black sunday’. Het gaat om een kleine vocale sample. Niet gek natuurlijk, een sample van Cypress Hill, zie hierboven.

Het gelijknamige debuutalbum van deze Latino hiphopformatie uit LA werd geproduceerd door Sen Dog (Cypress Hill). Op dit album ook grootste hit ‘Tres delinquentes’, dat in de VS ondanks een bescheiden #35 liefst 20 weken in de Billboard Hot100 bivakkeerde. In ons land kwam het niet verder dan #32. Maar ligt bij velen door de herkenbare sample beter in het geheugen dan menige andere nummer die hoger eindigden.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits