Destiny’s Child – Bug a Boo (1999)


Bu a Boo combineert ’90’s r&b met 70’s rocksample

Bug a boo sample
Destiny’s Child is de bestverkopende vrouwelijke artiestengroep aller tijden met meer dan 50 miljoen verkochte platen wereldwijd. Bug a Boo stamt van tweede album The Writing’s on the Wall, waarop Beyoncé al meer naar voren kwam als frontvrouw. Het nummer maakt gebruik van een sample uit een rockplaat en wel deze:

Origineel: Toto – Child’s Anthem (1978). Dit was de instrumental die het eerste (gelijknamige) album van Toto opende. Het door toetsenist David Paich geschreven nummer was een albumtrack kenmerkte zich door zijn stuwende piano. Het lintje op de hieronder getoonde albumhoes staat symbool voor het kind, 1979 zou het Jaar van het Kind zijn.

Bug a boo sample original
Cover debuutplaat Toto

Destiny’s Child…’s Anthem

Een “bug a boo” is een soort van denkbeeldig schrikbeeld, dat kan in de vorm van een geest of boeman. Hoewel Beyoncé wel meeschreef aan dit nummer, zou het grootste deel van de tekst komen van Kandi Burruss. Deze dame schreef al eerder ‘No Scrubs’ van TLC en was destijds de vriendin van producer Kevin “She’kspere” Briggs. Deze laatste was dan weer de producer van Bug a Boo, wat hij ook was op voorganger ‘Bills, bills, bills’.

Destiny’s Child bestond in de eerste jaren uit Beyoncé Knowles, LaTavia Roberson, LeToya Luckett en Kelly Rowland. De vader van Beyoncé (Mathew Knowles) trainde de vier zangeressen als kinderen al hoe ze hun stem als zangeres moesten gebruiken.  Dit was het laatste werk met deze samenstelling, Roberson en Luckett kregen mot met Mathew en verlieten de groep na het 2e album. Voor Destiny’s Child begrippen was dit niet een bijster succesvolle single, met een piek op #33 in de Billboard Hot100. In ons land deed Bug a Boo het beduidend beter met een plek 4 in de Top 40.

Sample is meteen te horen in deze Bug a Boo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits