Dimitri Vegas, Like Mike, David Guetta & Afro Boys (with Akon)- She knows (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Dimitri Vegas, Like Mike, David Guetta & Afro Boys (with Akon)- She knows (2023)

Internationaal (dance) gezelschap maakt gebruik van Nederlands produkt

She knows sample melodie
Dit gezelschap werkte in 2019 al samen op track ‘Instagram’, toen Vegas en Like Mike al werkten aan She knows. Ze namen destijds al een versie op met Afro Boys, echter nog zonder Guetta. Zijn inbreng moet je kunnen horen als je helemaal onder de versie van 2019 vergelijkt met die van nu. Maar hoe dan ook, beide uitvoeringen zijn schatplichtig aan deze:

Origineel: The Sunclub – Fiësta de los Tamborileros (1997). Robin Albers scoorde onder de naam Jaydee in 1994 een hitje met ‘Music Is So Special’. Niet veel later richtte hij samen met Dieter Kranenburg (Typar) and Michel Rozenbroek (Atbe) het producerstrio The Sunclub op. Fiësta kreeg veel airplay destijds op TMF en MTV dankzij onderstaande stop-motion-videoclip. Deze werd in vier weken tijd in elkaar gezet door cineast Jacques de Koning en fotograaf Jan van de Laar. Het nummer bereikte in ons land een 3e plek in de Top 40, bij onze zuiderburen kwam het tot #10.

Origineel Fiesta she knows

Een jaar later bracht The Sunclub een versie uit met vocalen van de Amerikaanse Angee Blake, dat de tipparade haalde. In 2003 was het Belgische DJ F.R.A.N.K. (ook lid van undersog Project) die een mash-up maakte van Fiësta en Summer Jam door Underdog Project, een tipparade hitje uit 2000. Deze samensmelting was een gouden greep, want het nummer stond liefst 9 weken op #1 in 2003. Het bleek uiteindelijk zelfs de grootste hit van dat jaar in ons land,net als in België. Maar ook in andere Europese landen kwam het hoog in de hitlijsten, zoals een Top 3-notering in Frankrijk en Denemarken.

Beide nummers keerden nog in verschillende gedaantes terug in de Top 40, zo kwam er datzelfde jaar een ‘Winter Jam’. In 2022 dook de melodie weer op in  100 Smsjes van Sigourney K & Ronnie Flex. The Sunclub bracht in 2007 opnieuw hun grootste hit uit, ditmaal in de jumpstyle onder de titel ‘Fiësta reloaded’.

Met She knows haken Dimitri Vegas en consorten volledig in op de trend om ’90’s klassiekers te bewerken. Wat te denken van hits als How You Samba (Samba De Janeiro), Rock My Body (Ecuador) en Baby Don’t Hurt Me (What Is Love). Nu is het herkenbare fluitje van Fiësta dus meeverpakt in deze track, die de eerste single zal zijn van ‘Rewind+Repeat’. Laatstgenoemde zal het debuutalbum zijn van het Vlaamse danceduo, dat al ruim 10 jaar aan de weg timmert.

Top 40-notering

de versie uit 2019
En die uit 2023. Een nieuwe tekst, helaas toch weer met de voorspelbare autotune..
En het origineel

Geef een reactie