Dimitri Vegas & Like Mike x Frenna – Daar gaat ze (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Dimitri Vegas & Like Mike x Frenna – Daar gaat ze (2019)

Dimitri Vegas & Like Mike x Frenna – Daar gaat ze

Na zijn hit ‘Verleden tijd’ met Lil Kleine is rapper Frenna nu betrokken bij een nieuwe interpretatie van een Nederlandstalige classic..


(o) Clouseau – Daar gaat ze (1990). De grootste hit van de Vlaamse groep rond broers Koen en Kris Wauters. Clouseau vindt zijn oorsprong als de broers in 1984 optreden tijdens de bruiloft van hun zus. Met drummer Bob Savenberg starten ze de band waar we eind jaren 80 voor het eerst mee kennismaken. Album ‘Hoezo?’ wordt uitgebracht, waarvan single ‘Anne’ het 1e wapenfeit is. Toch is het ‘Daar gaat ze’ dat de hogere ogen gooit en blijft 7 weken steken op #2. Alleen ‘Nothing compares 2 u’ kan Clouseau van de hoogste positie afhouden. In thuisland België wordt deze natuurlijk wel bereikt.

De groep haalt met hits als ‘Passie’ en ‘Laat me nu toch niet alleen’ nog wel de charts, maar bovengenoemde track wordt niet meer overtroffen. Maar nu maakt een nieuwe generatie kennis met het nummer dankzij landgenoten Dimitri Vegas & Like Mike. Dit DJ-duo, de broers Dimitri en Michael Thivaios, stonden in 2015 op #1 in de DJ Magazine 100. Met Haagse rapper Frenna brengen ze het nummer uit, waar ze al een verleden mee hebben. Zo’n 15 jaar geleden, toen de broers nog in hun hiphopperiode zaten hebben ze al een versie opgenomen. Verder dan de demofase kwam dit echter niet, lees https://m.hln.be/showbizz/muziek/dimitri-vegas-like-mike-coveren-grootste-clouseau-hit-daar-gaat-ze-een-risico-wij-vinden-het-goed-dus-nee~a6dac861/ Voor de liefhebbers van wat meer uptempo is de versie van Snollebollekes uit 2016 een ware aanrader.

Top 40-notering

Translate »
Scroll naar boven