DJ Kool – Let me clear my throat (1996)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » DJ Kool – Let me clear my throat (1996)

DJ Kool – Let me clear my throat

Let me clear my throat

Deze John W Bowman is was al vanaf 1980 actief als MC en DJ in de Go-go scène. De rapper uit Washington DC nam 3 albums op in de periode ’90-’97, waarvan de laatste de meest succesvolle was. ‘Let me clear my throatheeft vooral bestaansrecht dankzij de gelijknamige hitsingle. Het is in de meeste landen zijn enige hit, met in ons land #7

Let me clear my throat bevat meerdere samples:

Origineel: The 45 King – The 900 Number (1987). De saxofoondeun en drumbeat is 1-op-1 overgenomen door DJ Kool en producer Funkmaster_Flex. Toch is dit op zijn beurt weer overgenomen van ‘Unwind Yourself’ van Marva Whitney uit 1968. Whitney was één van de backing vocals bij James Brown. Naar deze Brown wordt ook verwezen door DJ Kool.

Sample let me clear my throat

Origineel: Kool & the Gang – Hollywood Swinging (1974). Uit de tijd dat de focus meer op funk lag en met ‘Jungle boogie’ net een doorbraak was geforceerd. Hollywood Swinging vormde wat later inspiratie voor Nile Rodgers, toen hij Good Times schreef. Het nummer zou later naast DJ Kool ook gesampeld worden door o.a. Mase en Redhead Kingpin. In 1997 werd het nummer ook nog gecoverd door Jamiroquai, wat in 2004 leidde tot een samenwerking tussen de groepen.

Hollywood swinging

Verwijzingen

Voorts zijn er in Let me clear my throat verwijzingen te horen van 2 nummers. De titel komt uit ‘The new Style’ van Beastie Boys en passage “Now Peter Piper picked peppers..” komt van Run DMC. De laatste verwijst op zijn beurt weer af van kinderliedje Peter_Piper.

Let me clear my throat is live opgenomen in de Bahama Bay Club te Philidelphia. Het nummer wordt opgevoerd in de eerder genoemde gogo-stijl, waarbij het publiek antwoordt met veel gejoel en gejuich. De versie staat ook bekend als de “Klassic Kool Original Version.”

DJ Kool nummer ’20 Minute Workout’ werd overigens als sample gebruikt in FlammanAbraxis ft MC Remsy-good to go

Dit is dan weer een afgeleide van Unwind yourself, luister hieronder

Geef een reactie