DJ Paul Elstak – Life is like a dance (1995)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » DJ Paul Elstak – Life is like a dance (1995)
Paul Elstak (zijn echte naam) begon zijn carriere in Rotterdamse discotheek BlueTiek-in in 1987. Daar leerde house-pionier Peter Slaghuis hem de nodige kneepjes uit het vak. Met hem rolde hij ook in het Holy Noise-project dat o.a. resulteerde in ‘James Brown is still alive’ (1991). Dit was destijds het antwoord op ‘James Brown is dead’ van L.A. Style. Zo tekende de eerste contouren van de aanstormende hardcore house hausse zich al af. Maar Slaghuis verongelukte in september 1991 en maakte Elstak het project af. Toch zou zijn eigen doorbraak nog moeten wachten tot 1995
Music Maker 2022:  Music Made Easy

(o) DJ Dougal & Symphony – Life is like a dance (1993). Dougal is een Britse DJ, begonnen in de acid house scene, later meer richting de (happy) hardcore gemanouvreerd. Dougal was destijds de slechts 18-jaar oude Paul Arnold Clarke uit  Northampton wiens discografie loopt van 1992 tot 2020. Zelf maakte hij bij zijn nummers ook gebruik van samples afkomstig van o.a. Cranberries, Ice-T en Salt-N-Pepa. Voorts was hij ook 1 van de drijvende krachten achter de Bonkers CD-Compilation.

sample life is like a dance original

Nadat Elstak zijn Holy Noise project achter zich liet, specialiseerde hij zich nog meer op het gebied van hardcore dance. In 1992 richtte hij het eerste hardcore label Rotterdam records op, met een track van Euromasters de eerste release was. Naast Elstak zat hier ook zijn compagnon Rob Fabrie (DJ Waxweazle, ook actief bij Holy Noise) achter. Een andere release via zijn label was het bekende/beruchte Rotterdam Termination Source-nummer Poing.

Maar Elstak wilde een hit, zeker toen de happy hardcore stroming eind 1994 op begon te komen. Met Klubbheads-leden Koen Groeneveld (later Bozzy Woozie), Addy van der Zwan en Jan Voermans werd er van Life is like a Dance een radiovriendelijke track gebrouwen. Je kunt de eerste (hardcore-)versie is ook hieronder horen overigens. Maar Elstak kreeg zijn zin, Life is like a Dance werd meteen een top 10-hit (#9). Het was het begin van een nieuwe carriere voor Elstak als hitmaker, want er zouden nog vele volgen. Life is like a Dance was voorlopig meteen zijn laatste single zonder zangeres en MC. Luister hieronder naar alle 3 genoemde versies. het origineel, de hardcore versie van Paul en de hitversie..

 Top 40-notering

De hitversie van begin 1995
De eerste (hardcore-)versie van Elstak uit 1994
En het origineel uit 1993..

Geef een reactie