Dmitri Vegas & Like Mike vs Regard – Say my name (2020)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Dmitri Vegas & Like Mike vs Regard – Say my name (2020)

Dimitri Vegas & Like Mike vs Regard – Say my name

Say my name origineel
De Vlaamse broers met Griekse roots, Dimitri en Michael Thivaios werken samen met Kosovaarse DJ Regard. De laatste brak in 2019 door met Ride it, waarna opvolger Secretshet wat minder deed. Wellicht lukt de wel met deze samenwerking. Vraag is ook, in hoeverre is deze remake geslaagd?

Origineel: Destiny’s Child – Say my name (1999). Het komt van 2e album ‘The Writings’s on the Wall en was de eerste samenwerking met producer/songwriter Rodney_Jerkins. Dit was nog in de periode dat de groep uit 4 meiden bestaat, waaronder natuurlijk Beyoncé Knowles. Zij was niet tevreden met de eerste produktie, die ze zo druk “like a jungle” vond. Toen had ze blijkbaar al veel invloed want Jenkins paste deze aan naar hoe het nu nog klinkt. Het resultaat was er blijkbaar naar, want (12 weken na binnenkomst) belandde Say my name op de toppositie. Dat laatste lukte ook in Wat Aziatische landen en Australië. In ons land was die populariteit wat minder overdreven met #4, bij onze (Vlaamse) zuiderburen werd slechts #19 bestegen.

Say my.name original

Gestaag naar de dancetop

Die #19 moeten de Belgische dance broeders toch wel kunnen overtreffen. Hun samenwerking start zo eind 2006, waarna de twee gestaag hun positie binnen de dancewereld weten te versterken. Speelden ze in 2009 nog op het kleinste podium tijdens Tomorrowland, in 2010 werken ze mee aan het anthem en staan op main stage. Ze starten hun eigen label “Smash the House!” Dat start eerst onder de vlag van Spinnin Records, later valt het onder Armin van Buuren’s Armada_Music. In 2015 is hun ster zo rijzende dat ze worden uitgeroepen tot nummer 1-dj in de DJ Mag Top 100. Dat overkomt ze in 2019 nogmaals, het jaar dat ze optreden bij Champions League Finale en Formule 1 GP Italië.

Deze samenwerking is voor de twee wel de zoveelste na sparren met o.a. Martin Garrix, Ne-yo, Kelis en Duplo. De Daar gaat ze met Frenna was er ook zo één. Maar wat vooral opvalt is de ongekende hoeveelheid singles die Vegas & Like Mike uitbrengen. Zal Say my name hier nog wel gaan uitspringen of blijft het een vrij anonieme track?

Say my name is vele malen gecoverd, en niet alleen door r&b-artiesten. Zo zijn er ook versies van Sick_Puppies, Superchunk en Portugal._The_Man.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits