Doja Cat ft SZA – Kiss me more (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Doja Cat ft SZA – Kiss me more (2021)

Doja Cat ft SZA – Kiss me more

Doja Cat kiss me more origineel bewerking
Amala Ratna Zandile Dlamini, ofwel Doja Cat brak in 2020 door met Say so, dat vooral dankzij TikTok bekendheid kreeg. Single Kiss me more heeft dit mediaplatform niet nodig, maar wel Dr. Luke die aan beide nummers dus heeft meegeschreven. Naast Doja Cat, SZA, Luke, Yeti_Beats, maar…ook ene Steve Kipner. En laat daar de link zijn met het origineel

Origineel: Olivia Newton-John – Physical (1981). De melodielijnen uit dit nummer zijn gebruikt in ‘Kiss me more’ van Doja Cat. Het was 3 jaar na het overweldigende succes van Grease, dus het publiek had Newton-John nog vers in het geheugen. Al was de zangeres al langer een gevestigde naam met een behoorlijk pop-/countryreportoire. Have you never been mellow is daar een mooi voorbeeld van. Physical was van een heel andere orde, nadat het eerder vergeefd werd aangeboden bij Rod Stewart en Tina Turner. Dat zal wellicht met de zeer prikkelende tekst hebben te maken, al zal dat niet voor Stewart gelden.

“There’s nothing left to talk about, unless it’s horizontally.” was een passage die menig rood hoofd heeft veroorzaakt. Maar dat was bij het zien van de videoclip nog meer het geval. Ach laten we stellen dat Newton-John het strakke lijf uit Grease behoorlijk heeft geconsolideerd. Physical werd een wereldhit, nummer 1 in o.a. Australië (uiteraard), Canada, België en de VS, waar het zelfs records pakte. Zo was het de meest succesvolle single in Amerika van 1982, maar ook de langst genoteerde #1 van het decennium! Ook weer een succesje voor Toto-gitarist Steve Lukather, die ook op deze single actief was.

Olivia newton-john physical, original, Doja Cat SZA Kiss me more

Kiss me more zomerhit van 2021?

Doja Cat probeert haar carrière een vervolg te geven na een succesvol 2020, waarin ze doorbrak met hitsingle Say so. Samenwerkingen met vrouwelijke collega’s is ze niet vies van, getuige eerdere collabs met Nicki Minaj, Ariana Grande en Sia. Dat ze nu de handen ineenslaat met Solana Imani Rowe, ofwel SZA (zie ook What lovers do) klinkt dan logisch. Over de inhoud van Kiss me more verklaart Doja Cat simpel: “I wanted to make a song about kissing. I just thought it would be cute. That doesn’t happen too often, but just a song that’s solely about kissing.” In het refrein wordt gebruik gemaakt van de melodie uit bovengenoemde Olivia Newton-John traxk ‘Physical’. Luister hieronder naar beide versies en vergelijk.

Top 40-notering

Geef een reactie