Don Mercedes – Rocky (1976)


Don Mercedes – Rocky

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat
De Utrechter Rob van Bommelen treedt al vanaf jaren ’60 op als Don Mercedes met band his Bentz, maar zonder veel success. Hierna bestierde de zanger lange tijd een discotheek in zijn thuisstad, tot 1976..

(o) Dickey Lee – Rocky (1975). Deze Amerikaanse popcountryzanger had hier vooral success mee in de countrycharts. Een noemenswaardige cover is die van Austin Roberts, die ook Europa success had met zijn versie. Toch was het de Duitstalige versie van Frank Farian dat de aandacht van producers Peter Koelewijn en Will Hoebee trok.

Will kwam op het idee om Mercedes voor een Nederlandstalige versie te vragen, nadat John Eshuis ‘Rocky’ vertaald had. Peter wist Bonnie St. Claire te strikken om de vrouwelijke leadvocals op zich te nemen. Nog dezelfde dag van het afmixen toog Hoebee naar meerdere radiodiscjockeys, die het al snel de ether in zonden. De single bleek een schot in de roos: nummer 1 in Nederland én België. Toch bleek deze samenwerking niet vruchtbaar voor langere tijd, vervolgsingles opgenomen met Koelewijn deden het veel minder.

Lang bleef het stil rond de Utrechter die begin jaren ’90 de markt trachtte te veroveren met magnetische banden. Deze zouden de gezondheid ten goede komen, ware het niet dat zanger Nico Haak boegbeeld van de campagne was. Jammerlijk overleed hij in1990 en kon van Bommelen wel inpakken met zijn handel. Hij schijnt er later nog wel aardig wat verkocht te hebben in de VS.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits