Double You – Please don’t go (1992)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Double You – Please don’t go (1992)
Double You – Please don’t go

Italiaanse groep rond zanger William Naraine en producer Robyx Zanetti pakten een nummer 1-hit in ’92 in ons land, maar ook België en Spanje. Niet veel later was daar het Britse KWS die met hun versie in vele landen de charts bestormden. Dat lukte hen niet in ons land zoals Double You dat dus wel deed

(o) KC & The Sunshine Band – Please don’t go (1979). Op het randje van de seventies uitgebracht en de eerste nummer 1-hit in de VS in de 80’s. Dit was tevens ook de eerste ballad van de groep rond Harry Wayne Casey (KC). Het nummer scoorde in veel landen een top 10-notering, zo ook in de UK, Nederland en België. Maar de rek leek er ondanks het succes wel uit, Casey brak met mede-oprichter Richard_Finch en sloeg een nieuwe weg in. De disco had zijn hoogtepunt meer dan bereikt en oriënteerde hij zich meer op de popmuziek. Daarmee was succes echter niet gegarandeerd en scoorde alleen met ‘Give it up’ (1982) nog een dikke hit. In 1985 zette Casey dan ook een punt achter de groep.

Please don't go original

In 1992 waren het ineens de Italiaanse formatie Double You en het Britse KWS die een versie uitbrachten. Double You bracht Please don’t go uit in januari van dat jaar, KWS 3 maanden later. Producer Robyx Zanetti (Double You) zag zijn versie op nummer 1 belanden in Spanje, Nederland en België. KWS, dat meerdere disco-/soulclassics in een nieuw jasje stak, deed het vooral in UK, VS, Australië en Duitsland goed. Zo was er met ‘Please don’t go’ ruimte voor succes, en wel voor beide acts. Zo doet dit wel een beetje denken aan Ritmo de la noche. In ieder geval was Casey degene die het hardst zal hebben gelachen, gezien de royalties die hij mooi kon opstrijken.

Top 40-notering