Dr. Alban – Sing hallelujah! (1993)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Dr. Alban – Sing hallelujah! (1993)
Dr. Alban – Sing hallelujah!

Dr Alban Sing Hallelujah

Deze Nigeriaan werd geboren als Alban Uzoma Nwapa. Eind jaren ’80 reist hij af naar Zweden voor een studie tandheelkunde. Om deze te bekostigen werkt hij als zingende DJ. Brak in ’90 door met singles ‘ Hello Afrika’ en ‘No coke’. Refrein afgeleid van :

(o) Tramaine (gospelzangeres)- In the morning time (1986). Deze Amerikaanse Tremaine Hawkins zingt al vanaf de jaren ’60 in gospelgroep The Heavenly Tones. De naam verandert in Little Sister (Band), als de groep wordt gerekruteerd als backing vocalgroep van Sly & the Family Stone. In het laatste deel van het nummer (hieronder kun je deze beluisteren) kun je de bijna exacte gelijkenis horen. Let dan op als Tramaine “Sing Hallelujah” zingt,  voordat het koor er met dezelfde tekst achteraan komt.

In de jaren ’80 pakt Hawkins solo door en scoort nog een (Amerikaanse) club hit met ‘Fall down (Spirit of love)’ (1985). Begin jaren ’90 staat ze zelf nog in de Top 40, als ze samenwerkt met MC Hammer op ‘Do not pass me by’. Inmiddels is ze toegevoegd in de Gospel Hall of Fame.

Top 40-notering