Duck Sauce – Barbara Streisand (2010)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Duck Sauce – Barbara Streisand (2010)
Duck Sauce – Barbara Streisand
Barbra Streisand original
Ducksause is een productieteam bestaande uit DJ’s Armand van Helden en A-Trak. Heeft in de Top 40 het record van het langste verblijft op de 2e positie, zonder ooit de nummer 1 plek te bereiken

Origineel: Nighttrain – Hallo Bimmelbahn (1973), natuurlijk bekend door Boney M, de act rond Frank Farian, die met ‘Gotta go home’ (1979) de inspiratie vormde en op het eind van de uitvoering van Duck Sauce nog even wordt opgenoemd.

Hoewel de melodie en het  “woo woo”-koortje ook al in het origineel van Nighttrain voorkomen, is het de versie van Boney M dat als letterlijke bron voor de sample wordt aangewend.

Toch wel een bijzondere track, deze danceknaller met repititieve vocalen. Veel verder dan “Barbara Streisand” komt de zangstem niet. Maar wat vond La Streisand zelf van de track? Ze nam er naar eigen zeggen weinig aanstoot aan en kon het waarderen: “I was in France when I walked into a little restaurant and they were playing this song, and I thought this was a joke. I thought they did that for me because they knew I was coming for dinner!”

Top 40-notering