Duncan Laurence – I do (2023)

Geplaatst door

Duncan Laurence – I do

Duncan Laurence I do origineel
Seizoen van TV-hit ‘Beste Zangers’ is alweer van start gegaan, nu met o.a. Marco Bakker, Meau, Douwe Bob en Duncan Laurence. Over deze laatstgenoemde is nogal wat te doen het laatste jaar. Zo zou zijn begeleiding van Songfestival-kandidaten Mia&Dion ondermaats zijn, hij zou zich arrogant gedragen en de nodige drugs gebruiken. Kan hij met dit covernummer de critici de mond snoeren?

Origineel: Douwe Bob & Jacqueline Govaert – I do (2018). Douwe Bob Posthuma is de zoon van Simon, die deel uitmaakte van kunstenaars collectief The Fool. Deze maakte eind jaren ’60 naam als kledingontwerpers van zeer grote namen als The Beatles, Procol Harum en The Hollies. Maar The Fool maakte ook muziek en bracht zelfs een (gelijknamig) album uit met psychedelische folk. Niemand minder dan Graham Nash produceerde deze plaat uit 1968. In 1971 namen 2 leden van the Fool onder nieuwe naam ‘Seemon & Marijke” met dezelfde Nash een album uit. Op dieze plaat ‘Son of America’ zijn zelfs Joni Mitchell en Rita Coolidge te horen. Maar genoeg over vader Simon, al is het leuk om te weten waar Douwe Bob’s muzikale roots vandaan komen.. Voor Douwe Bob begon zijn muzikale carriere met De Beste Singer-Songwriter van Nederland in 2012.

origineel I do

Geen hit, wel Top 2000

Met Jacqueline Govaert van Krezip nam Douwe Bob dus single I do op, dat de hitlijsten echter niet haalde. Dat deed hij dus in 2015 beter met een andere zangeres (Anouk) met wie hij ‘Hold me’ opnam, #2 (Top40). I do is een emotioneel duet dat de complexiteit van liefde, opoffering en de pijn van loslaten bespreekt. Het nummer duikt in het wanhopige verlangen om een ​​relatie vast te houden. Ook als je wordt geconfronteerd met uitdagingen en de onvermijdelijkheid van scheiding. Douwe Bob schreef het nummer, dat tot stand kwam met producer Thijs van der Klugt aan de zijde van Matthijs van Duijvenbode. Hoewel een geen hit werd, bereikte het nummer toch de Top 2000, waar het in 2019 en 2000 verbleef. Dat kwam vooral door de steun van NPO Radio 2, die het nummer wel veelvuldig draaide.

Nu is het de vraag of Duncan Laurence I do nu wel de hitlijsten in krijgt. Als het nummer net zo’n succes krijgt als ‘Arcade’, dan zou het de Amerikaanse charts weleens kunnen halen. Douwe Bob behoort in ieder geval niet tot de Laurence-haters en was tot tranen geroerd door de uitvoering, kijk hieronder…

Top 40-notering

Geef een reactie