Easy Star All-Stars – Moonage Daydream (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Easy Star All-Stars – Moonage Daydream (2023)
Een begrip binnen het covergenre
Easy star All-Star Moonage Dream
Amerikaanse reggaeband Easy Star All-Stars is een grote in de coveralbumwereld. Je kent misschien hun Dub Side of the Moon, Radiodread, Easy Star’s Lonely Hearts Dub Band. Na album Thrillah (waar zou dat nou een coveralbum van zijn) bleef het lang stil rond de groep. Nu is deze terug, wederom met coverwerk van een iconische artiest..
Original Moonage dream
Ontwerper Fred Buretti kreeg credits als frontman, maar er is geen noot van hem te horen op de plaat..
Moonage dream Bowie

Origineel: David Bowie – Moonage Dream (1971). Eigenlijk kwam het nummer oorspronkelijk uit onder de naam Arnold Corns, een tijdelijke band van Bowie. De groep bracht Moonage Dream uit als single, maar deze flopte genadeloos. Voor album ‘Ziggy Stardust..’ kwam er een nieuw opgenomen versie met (deels) nieuwe tekst én titel (Daydream i.p.v. Dream). Zijn backing band kreeg met gitarist Mick Ronson, bassist Trevor Bolder en drummer Mick Woodmansey de naam Spiders from Mars. Filmmaker Brett Morgen gaf Moonage Dream later als titel aan zijn muzikale documentaire over het leven van de legende Bowie.

Reggaegroep Easy Star All-Stars is een groep met wisselende samenstellingen, maar met één constante factor, frontman Michael Goldwasser. Met hun nieuwe album ‘Ziggy Stardub’ worden nummers van het 5e Bowie-album geïnterpreteerd. Het gaat om de plaat ‘Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ (1972).

De groep krijgt hulp van verrassende artiesten als Maxi Priest (‘Starman’), Macy Gray (‘Rock ’n roll Suicide’). Maar ook rockartiesten als Vernon Reid (Living Colour) en Fishbone (‘Hang on to yourself’) doen mee. Op Moonage Daydream kun je reggae zangeres Naomi Cowan horen, die al meerdere prijzen won op Jamaica. Daarnaast is deze voormalig Miss Teen Jamaica ambassadrice van de Bob Marley Foundation.

Kortom, een veelzijdige reggaegroep, die bepaald niet voor de makkelijkste weg kiest. Het loont zeker de moeite om het album te beluisteren en om te beginnen Moonage Daydream, hieronder te beluisteren. Eerst de versie van Arnold Corns, vervolgens die van Bowie en dan die van Easy Star All-Stars.

Geef een reactie