Elton John & Britney Spears – Hold me Closer (2022)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Elton John & Britney Spears – Hold me Closer (2022)

Samenwerking Elton John en Britney Spears

Hold me closer original
Elton John past op ‘Hold me Closer’ hetzelfde concept toe als op eerdere single Cold Heart. Hier werkte hij ook samen met een gevestigde artieste, waarbij hij meerdere van zijn oude songs verwerkte. Er was bij Brit veel te doen om het conservatorschap van haar vader, waar eind vorig jaar een einde aankwam. Dit zijn haar eerste opnames sinds haar album ‘Glory’ uit 2016, al begint ze meer als backing zangeres…

“Hold me closer, tiny dancer”

Origineel: Elton John – Tiny Dancer (1971). Het stamt van zijn 4e studioalbum ‘Madman Across the Water’, zijn 3e(!) album van dat jaar. 1971 was dan ook wel het jaar van Elton’s grote doorbraak, ook van Bernie Taupin, zijn vaste schrijfpartner. Op electrische gitaar kun je o.a. studiomuzikant Caleb Quaye horen, halfbroer van Finley Quaye. Maar waar gaat het nummer toch over? Toen Taupin vanuit Engeland naar de VS verkaste, viel hem vooral het verschil in vrouwen hem op. En in het bijzonder 1 vrouw, die als kledingmaakster voor de band rond Elton zou gaan fungeren. Zij zou ook het flamboyante honkbalpak (zie afbeelding boven) hebben vervaardigd.

Tiny dancer elton john
Kleine hit in Australië en Canada, niet in ons land..

Het was liefde op het eerste gezicht tussen Taupin en deze Maxine Feibelman. De eerste gaf ook ronduit toe dat hij Tiny dancer op Feibelman, met wie hij in 1971 trouwde, had gebaseerd. Sterker nog, hij zei over het nummer: “I’ve never written a song meaning something more than it says.” En waar kwam dan de titel vandaan? Dat zou blijken uit de reactie van de dame in kwestie: “I knew [the song] was about me. I had been into ballet as a little girl and sewed patches on Elton’s jackets and jeans” Later zou hij nog meer nummers op haar baseren, zoals ‘Mellow’, ‘Lovesick’ en ‘The Bitch is back’.

Origineel: Elton John – The One (1992). Net als op ‘Cold heart’ is er nog een track waar nog een tekstpassage van is ontleend. The One was de eerste single van John’s gelijknamige album met nog steeds Taupin aan boord als songwriter. Het was een Top 10-hit in VS, UK, België, Canada (#1), maar in ons land viel deze daar net buiten. John heeft de tekst uit de coupletten zijn 1 op 1 uit The One overgenomen op Hold me closer. Zo waan je jezelf als luisteraar lekker langs het water met een koel glas bier of wijn:

I saw you dancin’ out the ocean
Runnin’ fast along the sand
A spirit born of earth and water
Fire flyin’ from your hands

the one elton john

Het zal voor Britney alleen maar positief kunnen uitpakken dat Elton John haar bij de hand neemt. Het deed artiesten als Dua Lipa, George Michael, Ed Sheeran, Kiki Dee en Blue alleen maar goed. Dat een artiest zo lang kan meegaan als sir Elton kan haar alleen maar motiveren!

Top 40-notering

Tiny Dancer en The One in een modern jasje
Latere hit Can you feel the Love tonight lijkt op The One te zijn geïnspireerd

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven