Elton John & Dua Lipa – Cold heart (Pnau Remix) (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Elton John & Dua Lipa – Cold heart (Pnau Remix) (2021)

Samenwerking sir Elton John en Dua Lipa is bewerking oude hit(s)

Elton John Dua Lipa samenwerking origineel Cold heart
Het afstoffen en in een nieuw jasje gieten van zijn oude hits, is Elton John niet vreemd. Nu bundelt hij op Cold heart de krachten met dé zangeres van het moment, Dua Lipa (zie ook Love again). Het is niet de eerste samenwerking tussen de twee, ze zongen samen bij Johns jaarlijkse opwarmfeestje voor de Oscars. Samen zingen ze net zo makkelijk Bennie and the Jets (1973) als Love again (2020), het lied van Dua Lipa’s succesvolle album Future Nostalgia

Origineel: Elton John – Sacrifice (1989). Het werd als single in oktober ’89 uitgebracht als single, maar flopte genadeloos in zijn eigen land (#55)! Nadat BBC Radio-DJ Steve Wright het nummer halverwege 1990 begint te draaien, nemen collega’s dit over en belandt Sacrifice alsnog op #1 in Engeland. Dat was in zijn thuisland pas zijn allereerste nummer 1-hit! Van flop naar top, andere landen adopteren het nummer en wordt het ook in NL (#3) een hit. Ook in landen als België (#2), Frankrijk (#1) en Australië (#7) doet John’s ballad het goed. Elton schreef het nummer met zijn vaste schrijver Bernard Taupin en kwam zelf met de melodie. Het gaat over een huwelijk dat niet loopt, maar de twee houden elkaar en zichzelf voor de gek.

Sacrifice origineel Cold heart Elton John

De moderne popsound die past bij Dua Lipa wordt gemengd met de vocalen van John, afkomstig van Sacrifice. Een deel van de tekst met wat van de oorspronkelijke keyboardklanken zijn nu te horen:

“Cold cold heart
Hard done by you
Some things look better, baby
Just passing through”

Origineel: Elton John – Kiss the Bride (1983). Dua Lipa zingt in Cold Heart de passage “And this is what I should have said”. Deze is afkomstig van de wat minder bekende Elton John track.

Origineel: Elton John – Rocket Man (1972). Lipa haalt hier de tekst “And I think it’s gonna be a long, long time
‘Til touchdown brings me ‘round again to find” aan.

Origineel: Elton John – Where’s the Shoorah? (1976). Een vocale sample uit deze track (te horen na 10 seconden) is in Cold Heart te horen in het outro.

Australische Mix

De mix van de nieuwe track is in handen van Australisch producerstrio Pnau, geen onbekende van John. De 2 partijen werketn in 2012 al samen -Pnau was nog een duo- op album Good Morning to the Night. Dit was een instrumentale plaat met een electronisch, soms atmosferisch geluid verweven met samples van vroege Elton John-nummers. Elton was deze jongens dus zeker niet vergeten. Cold Heart is dus tekstueel een ware mash-up, muzikaal is het een volledig nieuw geluid. Het brengt alles tesamen twee generaties muziekmakers en vooral -liefhebbers bij elkaar. Als hier uit voortkomt, dat muziekliefhebbers van nu de muziek van toen gaan ontdekken en andersom, is het doel bereikt.

Passage Sacrifice :0:35min, die van Rocket Man 1:11min en Kiss the Bride 1:26min
Passage na 0:44min
Fragment na 0:59min
Luister na 0:45min
Vocale sample te horen na 10 seconden, in Cold Heart te horen in het outro

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven