Eminem – Stan (2000)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Eminem – Stan (2000)
Eminem – Stan

Eminem Stan

Het nummer, over obsessieve fan Stan, wordt in NL al vaak gedraaid op de radio, nog voordat het nummer op single verschijnt.

(o) Dido – Thank you (1999). Het idee voor gebruik van deze track komt van producer 45 King, die via een vriend de rapper benadert met de sample en de beat. Eminem is onder de indruk van haar stem, als hij de woorden “Your picture on my wall” hoort, besluit hij: Dit wordt de sample bij ‘Stan’, over een obsessieve fan. Dido, zus van Rollo_Armstrong, speelt ook mee in de clip van Eminem en speelt zijn vriendin. Voor wat hoort wat, het gastoptreden levert de zangeres op haar beurt een doorbraak op bij het grote publiek. Al moet gezegd dat ze voor haar solocarrière al actief was bij Faithless, de formatie van broer Rollo.

Het zware thema in ‘Stan’ staat haaks op het thema in ‘Thank you’, dat Dido zeer luchtig brengt. “It’s about anyone who has something that makes them happy and just being thankful for that one small thing that actually makes your life good. It’s that simple.” Zo verklaarde de Britse zangeres.

Arjan Lubach scoorde met Janine Abbring onder de naam Slimme Schemer ft. Tido een gimmick-hit. De actnaam is etymologisch afgeleid van ‘Slim Shady’.

Top 40-notering


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits