Ewan McVicar – Tell me something good (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Ewan McVicar – Tell me something good (2021)

Ewan McVicar – Tell me something good

Tell me something good sample
Ewan was als DJ/producer al een lokale bekendheid uit het Schotse Ayr, waar hij zijn eigen draaiavonden had. Voordat het nummer gelanceerd werd, was het al een populaire tune in de kleedkamer van plaatselijke voetbalclub Shrewsbury Town. Ook Fatboy Slim en Annie Mac (prominente DJ bij BBC aangaande Electronica) gaven al hun goedkeuring richting de track. Het vermelde “Trick” is overigens het label van Patrick Topping

Origineel: Rufus – Tell me Something good (1974). Dit was de groep rond zangeres Chaka Khan, die ontdekt werd door Ike Turner. Ike wilde Khan nog inlijven als “Ikette”, maar het beviel Chaka prima bij haar eigen groep. En wellicht had ze ook weinig trek in de losse handjes van meneer Turner. Tell me something good kwam uit, nog voordat de groep van Label ABC nieuwe groepsnaam Rufus and Chaka Khan kreeg. Dat laatste bepaalde het label vanwege de groeiende populariteit van de zangeres.

Stevie Wonder

Niemand minder dan Stevie Wonder schreef het nummer, dat één van de eerste hits was met Talk box-effect. Wonder nam Rufus ook mee op tour en bracht hen dus ook een nummer dat ze een Gramma Award opleverde. Dus de groep heeft hem met alle liefde de credits gegeven van deze. Toch was het alleen in de VS een (dikke) hit met plek 3 in de Billboard Hot 100.

original origineel Tell me something good

McVicar had bij de track voor ogen dat hij deze kon gebruiken als opwarmer bij optredens. Op social media had deze hierover tegen een fan beweerd: “When a set out to make music, it was just to have a laugh and do something that I love Tell Me Something Good was just meant to be an edit.” Toen niet wetende dat Tell me something good de Britse Top 40 zou enteren, waar deze al #15 aantikte. In ons land is het inmiddels aanbeland op #1 in de Tipparade, en zla moeten blijken hoe ver de track komt..

Op de soundtrack van animatiefilm Happy Feet uit 2006 staat ook een interessante uitvoering van zangeres Pink. Andere versies van het nummer komen o.a. van Robbie Nevil, Maceo Parker en de Glee Cast. Op ‘Ronnie Laws’ maakt Beastie Boys gebruik van een sample uit de track.

Top 40-notering

Geef een reactie