Faith no More – Midlife Crisis (1992)

Geplaatst door

Faith no More – Midlife Crisis

Midlife Crisis
Meesters van de wansmaak werd aan de leden van Faith no More toegekend. De rockband uit San Fransisco kende een lange aanloop voordat een doorbraak volgde in 1989 met zanger Mike Patton. Midlife Crisis was de 1e single van album ‘Angel Dust, met de band op zijn creatieve piek

Origineel: Beastie Boys – Car thief (1989). Het stamt af van hun 2e album ‘Paul’s Boutique’, commercieel niet de meest succesvolle, wel de best gewaardeerde plaat. De bekendste track van de plaat is ‘Hey Ladies’, maar er staan meer op die de moeite zijn. Het album is behangen met de meest uiteenlopende samples, ‘Car thief’ is hier geen uitzondering op. Samples komen uit:

Funk Brothers – Rien ne va plus (1975) Funkadelic – I’ll bet you (1970), gecoverd door Jackson 5 Trouble Funk – Drop the Bomb (1982). De laatste is een sample die de Beasties op de draaitafel hebben bewerkt. En laat die bewerkte sample nu ook te horen is in Midlife Crisis als brug tussen 2 refreinen.

Faith no More brak in hetzelfde jaar als het bouwjaar van Car thief door met album ‘The Real Thing’. De rapmetal die hierop te horen is, lijkt 3 jaar later op album Angel Dust nagenoeg verdwenen. Alleen op single Midlife Crisis is nog rap te horen. Het nummer gaat niet over het begrip “midlife crisis”, maar zo verklaarde zanger Mike Patton:  “I think it was a particular time where I was being bombarded with her image on TV and in magazines and her whole schtick kind of speaks to me in that way. Like she’s going through some sort of problem. It seems she’s getting a bit desperate.” Het haalt in ons land de achterhoede van de Top 40, in de UK en Oostenrijk wordt wel de top 10 gehaald. Niet veel later zou Easy meer succes behalen in de charts.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *