Felix – Don’t you want me (1992)


oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Felix – Don’t you want me (1992)

Felix – Don’t you want me

Felix is pseudoniem voor Britse DJ Frances Knight, die dankzij deze track een muziekcarrière kon starten.

(o) Jomanda – Don’t you want my love (1989). Deze vrouwelijke Amerikaanse danceformatie scoorde rond 1990 wat kleine hitjes in de Billboard subcharts. Grootste (eigen) hit was Got a Love for You uit 1991, maar bekendheid kregen ze meer door Felix. ‘Don’t you want me’ wordt ook vermeld als song by Felix featuring Jomanda (remixed by Rollo and Red Jerry).

Vooral de naam Rollo moet hier even bij vermeld. Want hij is hier als producer nauw bij betrokken, samen met Red Jerry (eigenaar van label Hooj Choons). Deze Rollo zou later nog onder meerdere aliassen werken (als The OT Quartet), voordat hij Faithless begint. Maar bij de track waar het hierom gaat, staat hij vermeld als co-autheur en co-producer.

Hardbag is de genoemde stijl waar het nummer als blauwdruk voor geldt. Ook wordt het wel genoemd als voorloper van de big beat, waar Faithless en Chemical Brothers als kopstukken van gelden. ‘Don’t you want me’ scoort in heel Europa, met een #1-notering in o.a. Italië, Spanje en Finland. In ons land is een 3e plek ook geen vervelende score, maar belangrijker is de eeuwigheidswaarde die het heeft.

Top 40-notering

oorigineel van Don’t you want me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits