Frank Cunimondo Trio ft. Lynn Marino – Feelin’ good (1997)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Frank Cunimondo Trio ft. Lynn Marino – Feelin’ good (1997)
The Frank Cunimondo Trio – Feelin’
Feelin good origineel
Frank Cunimondo, een Amerikaanse jazz-pianist stelde een trio samen en nam met zangeres Marino een volledig album op met ook dit nummer, dat pas -dankzij een bierreclame- in ’97 een hit werd

Elkedagietsleuks.nl - Magazijnopruim

(o) Cy Grant – Feeling good (1964). Uit de musical “The Roar Of The Greasepaint, The Smell Of The Crowd”, geschreven door Anthony Newley en Leslie Bricusse. Cy_Grant was on de jaren 50 de eerste kleurling in op regelmatige basis was te zien op de Britse TV. Naast de vocale act in bovengenoemde musical bracht hij zelf 5 LP’s uit, maar zijn muzikale carrière is slechts tijdelijk. Op 1 van deze LP’s uit 1965 is wel een nieuwe versie te horen van Feeling good, dat Cy opnam met pianist Bill Le Sage. Nu moet wel worden vermeld dat Nina Simone begin 1965 de eerste versie opnam op plaat. Dit verscheen niet op single, maar dit gebeurde in ’94 alsnog, toen het in een auto commercial verscheen. Deze versie -door de reclame wel in de Britse charts- is hieronder ook te horen. Latere uitvoeringen komen niet van de minste, o.a. Muse (2001), Michael Bublé (2005) en Pussycat Dolls (2005).

In de jaren 50 verhuisde Cunimondo naar New York. De jazzpianist speelde onder meer met Sonny Stitt, Joshua Redman en Frank Rosolino. In Pittsburgh startte hij het trio, waarmee hij de internationale hit “Feelin’ Good” scoorde. Deze nam hij al op in 1971, maar werd dankzij de biercommercial opnieuw uitgebracht op single. Cunimondo geeft nog steeds les aan Pittsburgh University.

Top 40-notering