Frans Bauer – Heb je even voor mij (2002)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Frans Bauer – Heb je even voor mij (2002)
Frans Bauer – Heb je even voor mij

Heb je even voor mij

Dat deze vriendelijke volkszanger hier een nummer 1-hit mee scoort is niet erg verwonderlijk. Dat wereldster Mick Jagger een stukje ‘Heb je even voor mij’ zingt en er een  filmpje van op Instagram plaatst des te meer

(o) Red Sovine – How do you think I feel (1954). Hier komt de melodie van het refrein van Bauer’s klassieker vandaan. Deze countryzanger zingt vooral in de marge, totdat collega-zanger Webb Pierce hem op sleeptouw neemt en naast bovengenoemd nummer (geschreven door Webb en Wayne Walker) ook het wat bekendere ‘Why baby why’ opneemt. Sovine legt zich vanaf half jaren ’60 toe op het opnemen van truckerliedjes. Zijn bekendste is ongetwijfeld ‘Giddyup go’ (1965), dat de meesten hier toch vooral kennen van de uitvoering door Bob de Rooij (Paul de Leeuw).

Toch zal de producer en schrijver van ‘Heb je even voor mij’, Emile Hartkamp, zijn inspiratie waarschijnlijk niet van Sovine hebben. Het was namelijk niemand minder dan Elvis Presley die ‘How do you think I feel’ in ’56 opnam.

heb je even voor origineel

Het origineel wordt ook nog aangewend voor het nummer ‘Arriverderci Hans’ (1968) door Rita Pavone. Met variant ‘Arriverci Ans’ heeft Ronnie Tober een jaar later nog een hitje in ons land. Toch wijken deze nummers wel danig af van Bauer’s lied, maar hebben dan wel dezelfde bron.

Toch kan Frans zeggen dat hij op zijn beurt is gecoverd door misschien wel de zanger van de grootste band op aarde. Frans ging dat niet in de koude kleren zitten natuurlijk. Bauer vereerd door toegift Jagger

Januari 2020 maakt Frans bekend dat hij de Engelse markt met ‘Have you got a moment for me’. Dit bleek uiteindelijk voor een reclamecampagne van ontbijtkoek bestemd. Overigens is er is er ook nog een bewerking door rapper Donnie van het nummer. Die bracht begin 2019 ‘Heb je Jonko voor mij’ uit, en Frans z’n reactie? “Goeie beat klinkt keivet!! Maar wat is jonkoo???”.

Top 40-notering