Frans Duijts – Jij denkt maar dat jij alles mag van mij (2008)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Frans Duijts – Jij denkt maar dat jij alles mag van mij (2008)
doorbraak tielse volkszanger was met deze cover
Jij denkt maar dat je alles mag van mij
Van kleins af aan werkte Frans bij het sloopbedrijf van zijn familie, maar zingen was zijn echte passie. Als André Hazes fan en -imitator was het een logische zet om een nummer van hem op plaat te zetten. Dat werd het wat onbekendere ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’, voor Frans werd het zijn doorbraak. André naam het 2 decennia eerder op, toch was het niet oorspronkelijk van hem

Origineel: Marleen – Jij denkt maar dat jij alles mag van mij (1985). Geschreven door Pierre Kartner (Vader Abraham). Diens onmetelijke bijdrage aan de muziek hoeven we hier niet te bespreken, maar ook deze kwam dus uit zíjn pen. Maar nu even over Marleen, de muzikale carrière van Marleen Vereycken liep van 1975 tot 2006. Hiervan beleefde ze deze de eerste tien jaar in combinatie met een modellencarrière.

In de late jaren ’80 was Marleen zonder twijfel Vlaanderens populairste zangeres. In 1985 kreeg ze de publieksprijs tijdens Zomerhit 1985 en de prijs voor het beste solodebuut. Vreemd was dat wel, omdat ze toen al tien jaar aan de weg timmerde. Frappant is ook haar nummer ‘Ik geloof’ (ook ’85) dat van hetzelfde nummer is afgeleid als Sailing Home (Piet Veerman). En dit was dus ook het nummer waar ze de publiekprijs mee won, dus niet ‘Je denkt maar dat..’. Ze treedt anno 2023 nog steeds op, niet meer oobgrote podia, maar gezellig voor senioren.

origineel jij denkt maar dat je alles mag
André hazes

“Jij denkt maar dat je alles mag van mijIk zit hier in een kooi en jij bent vrij”

Twee jaren na het verschijnen van de oorspronkelijke ‘Jij denkt maar dat je alles mag..’ neemt ook Hazes het op. Een tekst met relatieperikelen, past helemaal bij André, ook deze. Het was overigens een albumtrack van zijn album ‘Jij bent alles’ (1987). Hiervan kwam de titeltrack (nederlandstalige versie van ‘Du’ door Peter Maffay) wel op single uit. Net als ’t Is Voorbij’, dat dan weer een bewerking was van I will Survive (Gloria Gaynor).

Maar voor ons Nederlanders komt ‘Jij denk maar dat je alles..’ pas echt in beeld dankzij volkszanger Frans Duijts. De Top 40 haalde hij er gek genoeg niet mee, toch zijn er weinig kroegen en feesttenten die het nog nooit gedraaid hebben. Ook de nederlandstalige stations omarmen de voormalig Hazes-imitator vanaf dan. Zijn hitnoteringen krijgt Frans pas jaren later welbm te pakken, vooral door samenwerkingen met rapper Donnie. Maar zijn ‘Jij denkt maar dat je..’ zal toch altijd wel onlosmakelijk aan de sympathieke zanger verbonden blijven.

Vergeet toch vooral niet te luisteren naar de originele versie van het lied..hieronder in chronologische volgorde, alle 3 uitvoeringen..

Geef een reactie