Fred Again.. – Delilah (Pull Me Out Of This) (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Fred Again.. – Delilah (Pull Me Out Of This) (2022)
De vocale samples uit Delilah (Pull Me Out Of This)
origineel samples Fred Again Delilah
De Britse DJ Fred Gibson, beter bekend als Fred Again.. timmert aardig aan de weg de laatste jaren. Zijn naam lijkt nieuw, maar hij werkte al met grote namen als Ed Sheeran, Swedish House Mafia en..Brian Eno. De laatstgenoemde is al een producersgrootheid vanaf jaren ’70 (denk Roxy Music) en was twee jaar mentor van Gibson. In de jaren erna schreef Fred ook voor anderen, waaronder George Ezra, Rita Ora en Clean Bandit. Maar nu lijkt zijn eigen carriere binnen de dancescene op stoom te komen. Met Delilah lijkt hij nu ook in ons land door te breken, maar waar komt die sample uit Delilah vandaan?

Origineel:  Delilah Montagu – Lost Keys (2021). Vocale samples uit dit nummer zijn handig verwerkt in ‘Delilah’ van Fred Again. Deze zangeres vertrok van Hampshire naar Londen om het te maken in de muziek. Toch is ze zeker geen 13 in een dozijntype, gezien haar referentiekader (Bon Iver, The Smiths, James Blake, Joni Mitchell). Dat is ook goed te horen met haar dromerige stem, electronische tonen en gematigde tempo. ‘Lost Keys’ is hier een uitstekend voorbeeld van en verschijnt in 2021 als voorloper op haar eerste langspeelplaat ‘Babe’. (Daarvoor had ze 2 EP’ s op haar naam staan ‘en is ze te horen op een samenwerking met Black Coffee & David Guetta nummer ‘Drive’ uit 2018). Maar wie duikt daar ook op als co-producer, naast producer Benji Gibson?

original delilah fred again

Juist, dat is de broer van Benji, ofwel Fred Again.. die echter niet ‘Lost Keys’ onder handen neemt, maar track ‘Baby’. Benji en Delilah schreven Lost Keys over alleen voelen en een paniekaanval in een club, waarbij je wilt dat iemand je daar weghaalt. De zangeres was zeer verrast over het gebruik van de samples in Delilah en reageerde op Instagram als volgt: “I couldn’t imagine a more amazing feeling than the one I have right now. Thank you Fred!”

Lovende reacties op delilah

De eerste producersklus voor Gibson (toen 21 jaar) was het co-produceren van een samenwerking tussen Eno en Karl Hyde (Underworld). Een betere opleiding kun je als producer niet hebben natuurlijk, kijk maar eens naar de ongelofelijke discografie van Eno. Hierna volgde meer productiewerk, maar dook Gibson ook op als (co-)songwriter van George Ezra’s ‘Shotgun’ (2018). Ook schreef hij voor o.a. Rita Ora en Clean Bandit, maar kijk ook even naar dit zijproject van hem. In 2021 maakte Gibson (met The Blessed Madonna) zijn debuut in de Nederlandse hitlijst met ‘Marea (We’ve lost dancing)’.

origineel Delilah
Fred Gibson alias Fred Again..

Single ‘Delilah’ is een voorloper voor Gibson’s nieuwe album ‘Actual Life 3’ en kreeg na een tease op Instagram lovende reacties. Niet gek, Fred Again laat zijn geweldige samplevaardigheden horen. De meerdere vocale samples uit ‘Lost keys’ heeft de Londense producer keurig verwerkt in ‘Delilah (Pull me out of this)’. Het krijgt ook positieve reacties van collega’s uit de dancewereld. Actual Life 3 is de derde van de albumtrilogie die in 2020 begon en zal Fred Again vermoedelijk nog een stap verder brengen in zijn carriere. Luister hieronder naar de beide versies.

Top 40-notering

Fred Again – Delilah
Original Delilah

Geef een reactie