Warren G. ft. Sissel Kyrkjebø – Prince Igor (1997)

Geplaatst door

Warren G ft Sissel Kyrkjebø – Prince Igor

Prince Igor

Van verzamelalbum “The Rapsody Overture”, waarop Amerikaanse rappers samenwerken met Europese opera-artiesten. Het nummer bereikte in NL de 6e positie in 1997, maar deed het in meer (Europese) landen goed.

(o) Borodin, Alexander – Gliding dance of the maidens (1888). Deze melodie is in de loop van de geschiedenis vaker gebruikt en niet door de minsten. Doretta Morrow & Richard Kiley namen in 1953 ‘Stranger in Paradise’ op bij de musical “Kismet”. Deze musical was geïnspireerd op de muziek van de Russische (amateur-) componist, die postuum een Tony Award ontving hiervoor. Covers hiervan volgden van o.a. Tony Bennett, Bing Crosby en Supremes. Toch is voor velen de bekendste uitvoering van Julio Iglesias, die het in 1979 opnam als ‘Quereme’. Maar dat kwam vooral door de uitstraling die hij had bij de vrouwen. 

‘Prince Igor’ was de naam (uiteraard vertaald naar het Engels) van de opera die Borodin schreef. Deze opera was al grotendeels geschreven, maar kon hij het helaas nooit afmaken wegens een noodlottige hartaanval. Dit werd echter postuum voor hem gedaan door Nikolaj Rimski-Korsakov en Aleksandr Glazoenov. Niet slecht voor iemand die eigenlijk chemicus.

Top 40-notering

Luister hieronder naar de versie van Warren G & Sissel Kyrkjebø, Iglesias, Bennett en dus ook de originele muziek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *