Gabry Ponte x R3hab x Timmy Trumpet – Call me (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Gabry Ponte x R3hab x Timmy Trumpet – Call me (2022)

Gabry Ponte x R3hab x Timmy Trumpet – Call me (2022)

Gabry Ponte Call me remake
Gabry Ponte brak in ons land door met Thunder dat hij uitbracht met Lum!x en Prezioso. Hij werkte op deze remake van Call me samen met de Nederlandse dj en producer R3hab en met Timmy Trumpet. Deze trompettist werkte al met verschillende dj’s en producers samen en stond in 2014 in de Tipparade met zijn track Freaks (met Savage). Ponte zal velen niks zeggen, maar de naam Eiffel 65 des te meer, zie ook deze track

“Call me on the line
Call me, call me any, anytime”

Origineel: Blondie – Call me (1980). Dit was niet zomaar een Blondie-nummer, maar één die te linken was aan de film American Gigolo met Richard Gere. Giorgio Moroder was benaderd door de filmmaatschappij een nummer aan te leveren en hij had Debbie Harry op het oog. Hij leverde haar een instrumental, met werknaam ‘Man Machine’ en Harry schreef hier de tekst bij. Ze schreef dit wel vanuit het oogpunt van een mannelijke prostituée, hoofdpersoon van de film, ofwel Gere. Halverwege zingt ze “Call me” ook nog in het Italiaans en Frans, daar laatste deed ze ook al in Denis. Leuke bijkomstigheid is dat er ook in de remake van Gabry Ponte een stukje Franstalig geconsolideerd is.

“Ooh, appelle-moi mon cheri”

Gabry Ponte Call me origineel

Opname filmtrack

Er was wel een hoop gesteggel over de opname, die goed bij de film moest passen. De band wilde volledig hun eigen geluid inpassen, maar Moroder vond dat wat te noisy en was niet helemaal tevreden. Omdat opnames voor filmtracks vaak minder tijd voor is dan regulier opnamewerk, moest er snel worden besloten. Moroder besluit de opnames met de band in New York te stoppen en gaat de tape naar Los Angeles. Andere muzikanten voegen nog extra instrumentatie toe, zo speelt Harold Faltermeyer keyboard, waaronder een geweldige bridge. Faltermeyer, vooral bekend door ‘Axel F.’ uit de film Beverly Hills Cop, was lange tijd Moroder’s rechterhand.

Gabry Ponte lijkt een betrekkelijk nieuwe naam, maar tegendeel is waar, want hij maakte van 1998-2005 deel uit van Eiffel65. Zijn solocarrière zette hij al al voordat de groep uiteen viel (2001). Met single Beat on my drum (ft. Sophia del Carmen & Pitbull) reikte hij in 2012 tot de Vlaamse charts (#30). Na Thunder (2021) lijkt het dus ook met deze single goed te gaan, niet gek een solodoorbraak op je 48e!

Remake is een ware dance knaller

Gabry Ponte werkt op de remake van Call me samen met de Bredase Falil El Ghoul, ofwel R3hab en Timmy Trumpet. Deze laatste is een Australische DJ/producer, die begonnen was als trompetspeler. De tekst is grotendeels intact gebleven, inclusief de oproep “Appelle-moi mon chéri”. Maar de bewerking van het Blondie-nummer is een stamper van jewelste geworden, waar een hoop handjes omhoog voor zullen gaan. Maar om de Blondie-versie te overtreffen moet er wel veel gebeuren, in zowel VS als de UK besteeg het #1! In zowel ons land als bij onze zuiderburen reikte het tot #9, maar behoort zeker tot de tijdloze classics.

Luister hieronder naar zowel Gabry Ponte met Call me (Spinnin’ Records) als het origineel..

Top 40-notering

Remake Call me
Origineel Call me

Geef een reactie