Gabry Ponte, LUM!X – We Could Be Together (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Gabry Ponte, LUM!X – We Could Be Together (2022)

Opnieuw samenwerking Ponte en Lum!x

Ponte Lum!x we could be together
Nu Thunder en Monster werken de Italiaan Gabry Ponte en Oostenrijker Lum!x opnieuw samen. Voor de laatstgenoemde is deze single zijn eerste werk na zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival 2022. We could be together is deels gebaseerd op een 22 jaar oude dancehit uit Frankrijk..

Origineel: Daddy DJ – Daddy DJ (1999). Dit Franse dance-duo bestaande uit David Le Roy and Jean-Christophe Belval bracht deze single in Frankrijk al voor de millennium- wisseling uit. Maar het werd in 2000 een hit in vrijwel geheel Europa. In meerdere video’s van Daddy DJ speelt de 13-jarige animatiefiguur Kross de hoofdrol als talentvol plaatjesdraaier. Zijn toewijding is een stuk groter dan zijn vader, DJ van beroep. Opvolgsingle ‘The girl in red’ deed het nog aardig in sommige landen, maar het stempel “Onehitwonder” is toch wel van toepassing op deze Franse pop-/dancegroep.

Daddy DJ original sample
In NL goed voor plek 7 in de Top 40

Na singles Monster, The Passenger, Scare me en Thunder is dit al de 5e samenwerking tussen Lum!x en Gabry Ponte. Op ‘We could be together’, uitgebracht via Spinnin’ Records, baseert het duo zich duidelijk op de melodie van Daddy DJ. Daarom hebben ze het Franse duo ook als feature vermeld in de titel van hun single. Zo slepen ze de catchy melodie, voorzien het van een nieuwe tekst, mee naar het dancegeluid van 2022.

Top 40-notering

Geef een reactie