George Michael & Queen – Somebody to Love (1993)

oorsprong van Home » Hit en origineel » George Michael & Queen – Somebody to Love (1993)

George Michael & Queen – Somebody to Love

Original Somebody to love
In april 1992 werd in het Wembley Stadium te Londen het concert gehouden ter nagedachtenis aan Queen-frontman Freddy Mercury. Deze versie van George Michael en Queen werd een daverend succes en is tegenwoordig een klassieker die zijn origineel evenaart. Op zijn minst..

Origineel: Queen – Somebody to Love (1976). Dit was de eerste single van album ‘A Day at the Races’, waarop meteen groots werd uitgepakt. Dat moest ook wel, want de plaat was destijds opvolger van ‘A Night at the Opera’, met natuurlijk Bohemian Rhapsody. De original Somebody to Love was een lied met gospel-invloeden, die niet gelijk landen bij de meesten. Maar vocaal wordt inspiratie gevonden bij Aretha Franklin, oom tekstueel. Het gaat over iemand die zich tot God richt, want waarom moet degene zo hard werken, maar vindt geen liefde..Ook de produktie probeert gospel-invloeden door te laten sijpelen, luister maar naar de veelgelaagde stemmentrack. Zo lijkt het net als bij een gospelkoor, alsof er tientallen stemmen tegelijk klinken. Zo horen we vele malen Mercury, May en Taylor inéén, alleen bassist John Deacon liet liever zijn stem achterwege.

Het nummer zou volgens meerderen door Freddy ook zijn geschreven met zijn grote liefde Mary Austin in zijn achterhoofd. Het nummer was in vele landen een grote hit, maar alleen in ons land werd het echt op waarde geschat. Dat was een nummer 1-positie (België #2), de tweede na de eerder genoemde Bohemian Rhapsody.

Somebody to Love origineel

George Michael was één van de vele artiesten die bij het memorial concert aanwezig was in 1992. Ook David Bowie, Elton John, Metallica, Guns n’ Roses en Liza Minelli traden op met de overgebleven leden van Queen. De fenominale versie die George Michael liet horen kwam pas in 1993 uit op single en verscheen op Five_Live. Het werd hier dan ook terecht een dikke Top 10-hit (#5), net als in België (#8). Het was de 2e succesvolle samenwerking van George in korte tijd, na Don’t let the sun go down on me.

Top 40-notering

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits